La regidoria d’Agricultura, encapçalada per Josep Crespo, ha organitzat un curs teòric-pràctic d’agricultura ecològica. L’objectiu? No sols “diversificar l’economia”, aprofitant el ressorgiment del interès pels productes de la terra, els horts urbans i tota allò relacionat amb l’activitat, sinó també incentivar l’agricultura ecològica de proximitat, alternatives de cultiu i la sobirania alimentària a la ciutadania.

Les classes començaran el 9 d’abril i s’impartiran els dissabtes pel matí, de 9 a 13 hores, durant sis mesos, fins a finals de setembre en l’espai municipal del Bosc de Diana. Tant les classes teòriques com les classes pràctiques es desenvoluparan en la zona verda, on cada matriculat disposarà d’un hort per a posar en pràctica el que aprèn i aplicar els conceptes i tècniques de cultiu.

Les places estan limitades a 30 persones i ja es pot formalitzar la inscripció fins al 31 de març. Els interessats hauran de presentar una instància en el registre d’entrada de l’Ajuntament i tindran prioritat les persones desocupades que, a més a més, obtindran un 50% de descompte en el preu de la matrícula. L’admissió de l’alumnat es realitzarà per orde d’inscripció i s’establirà un preu públic que aprovarà el ple de març i que rondarà els 30 euros mensuals.

El contingut del curs, segons ha explicat la tècnica del departament, Mariví Pastor, estarà dividit en mòduls, permeten a l’alumnat aprendre el cicle d’agricultura ecològica: una introducció, tècniques de cultiu i producció, protecció fitobiològica, disseny d’un hort, selecció i millora de llavors, obtenció del certificat en agricultura ecològica, i comercialització de productes. Les classes estaran impartides per personal especialitzat del col·lectiu La sembra-Xarxa agroecològica.

Per obtenir més informació, els interessats podran dirigir-se al departament d’Agricultura, o telefonant al: 96 646 70 61, de dilluns a divendres, entre les 13 a les 15 hores. També podran enviar un correu electrònic a: [email protected] o a [email protected]

Altres accions de la regidoria  

Aquesta activitat a mitjà termini serà complementària a les accions previstes en el Bosc de Diana i que està organitzant la regidoria de Medi Ambient.  Altres, com el Banc de Terres, l’esborrany del qual es va presentar ahir en el Consell Agrari, servirà per “posar en valor terres no cultivades actualment que contribuiran a la recuperació del paisatge agrícola de Dénia”, ha explicat Crespo, “sent a més una de les accions previstes en el projecte de Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO”.

A més a més, el departament d’Agricultura assumirà des d’enguany l’organització de la fira Ecodénia que se celebra en la ciutat cada mes d’octubre i en la qual s’incidirà especialment en la promoció dels productors locals, l’agricultura ecològica i els productes de la terra.