Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Aigua, el 22 de març, Aqualia, empresa concessionària de la gestió integral de l’aigua a Dénia, i l’Ajuntament, han organitzat una sèrie d’activitats en les quals participaran un total de 360 alumnes i alumnes de sis col·legis de Dénia. Els escolars visitaran, entre el 14 i el 23 de març, les instal·lacions de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable Beniadlá per a així conèixer de primera mà el procés que segueix l’aigua perquè siga potable. 

Xiquets i xiquetes de 4º de primària del CEIP Cervantes, CC Carmelites, CEIP Pare Pere i la Xara, CC Maristas, CEIP Llebeig i CEIP Pou de la Muntanya, dividits en grups, rebran les explicacions sobre el funcionament de la planta potabilitzadora i el cicle integral de l’aigua des que es captada fins que arriba a les aixetes de les seues cases. Posteriorment, desdejunaran i gaudiran d’activitats lúdiques en la piscina, adquirint hàbits de vida saludables i coneixent les diferents opcions que ofereix el Centre Esportiu Dénia. 

Tal com ha comentat el regidor de Medi ambient i Canvi Climàtic, Josep Crespo, la iniciativa té com a finalitat “fomentar l’ús racional de l’aigua i transmetre la importància en la gestió d’aquest recurs natural”, i està emmarcada dins de les activitats que realitza la regidoria en matèria d’educació ambiental. Per la seua banda, el regidor d’Educació, Rafa Carrió, ha destacat la implicació i participació dels col·legis en aquesta activitat i ha insistit en què “és fonamental treballar en la conscienciació ambiental en les etapes escolars, per a així garantir actuacions responsables i sostenibles en el present i futur”. 

IMG_9491

 El delegat en Alacant d’Aqualia, Manuel Rosado, ha assenyalat que en el foment de l’ús racional de l’aigua “cal començar pels xiquets”. En aquest sentit, Rosado ha explicat que aquesta iniciativa forma part de les diverses activitats organitzades per l’empresa per a conscienciar als més joves. Exemples són el Concurs Internacional de Dibuix Infantil, dirigit als xiquets i xiquetes de primària; o els cursos i jocs en la zona infantil de la pàgina Web, amb els quals, de forma interactiva, es pretén sensibilitzar sobre la gestió responsable de l’aigua “indispensable per a la vida i per a l’exercici de la majoria d’activitats econòmiques”, ha afegit.