La passada setmana se va celebrar una nova reunió de la Mesa d’Ocupació amb els diferents agents socials, educatius i econòmics de la ciutat. CREAMA va assolir per primera vegada les funcions tècniques i administratives de la Mesa, després de l’acord plenari de febrer. Com ja va destacar en el seu moment Eva Ronda, regidora de l’entitat i Ind’Ocupació, del que es tracta amb la delegació de funcions és de “donar més eficiència a la formulació, registre i reproducció de les polítiques d’ocupació emanades de la mesa”.

A l’encontre van assistir representants d’ACEAD, Jovempa, Marina Alta Emprende, CEDMA, Cáritas, Exèrcit de Salvació, Creu Roja Dénia, Serveis Socials municipals, Infodona, els IES Chabàs, Nº3 i Maria Ibars, el col·legi Raquel Payà, UNED, CdT, CCOO, Creama i grups polítics municipals.

En la reunió es van constituir quatre subgrups de treball, als quals es van inscriure els representants segons afinitat:

  1. Formació per l’Ocupació; 
  2. Inserció laboral, amb especial referència als col·lectius amb dificultats d’inserció;
  3. Emprenedorisme, empresa i finestra única;
  4. Clàusules socials, contractació administrativa i convenis amb empreses en l’Administració Pública.

Els grups es reuniran al llarg del mes d’abril i, en la primera setmana del mes de maig, exposaran en una nova reunió de la Mesa:

  • Quin és el seu objectiu
  • Quines són les activitats que realitzaran per aconseguir-ho
  • Quin calendari han establit per a la seua execució.

Altres temes que es van exposar durant la reunió: 

  • El Projecte del SERVEF d’implantar els Pactes Territorials d’Ocupació en les comarques valencianes. En el cas de la Marina Alta, el Servef considera que Creama és l’entitat que servirà d’eix vertebrador per a liderar i gestionar el pacte i integrar els diferents agents del territori, segons va manifestar en una reunió a València la directora del servei, Rocío Briones.
  • La situació en què es troba l’estudi de l’Observatori Ocupacional que l’Ajuntament li ha encomanat a la UNED i que es presentarà en el mes d’abril. La finalitat d’aquest és realitzar un diagnòstic per tal de emmarcar les actuacions a emprendre des de la Mesa.