Dénia ha aprovat per unanimitat, en el ple de juny, la moció presentada per Rafa Carrió, regidor d’Educació i Cultura, donant suport a la sol·licitud presentada per l’IES Chabàs en la qual insta a l’Ajuntament a recolzar la iniciativa enfront a la Direcció General d’Educació, així com a facilitar la infraestructura bàsica per desenvolupar el cicle formatiu.

Precisament, en l’Estudi d’Ocupació desenvolupat recentment per la UNED, encarregat per la Mesa d’Ocupació municipal, ha estat evidenciada la carència de programes de formació professional que aprofiten el potencial mediambiental i l’exercici d’activitats marítimes en la localitat. Resulta aleshores una debilitat a resoldre l’absència de professionals qualificats per la gestió, protecció i difusió d’un sector econòmic fonamental per a l’atractiu del municipi.

Tant Dénia com la Marina Alta han viscut sempre lligades a la mar. Els nostres recursos naturals, com és el cas de la Reserva Marina del cap de Sant Antoni, són un potencial bàsic per a la creació de nous jaciments d’ocupació dedicats al desenvolupament d’un turisme sostenible, basat en el respecte del medi ambient i el nostre entorn més pròxim.

És per això que l’Ajuntament de Dénia, amb l’objectiu d’afavorir nous nínxols d’ocupació, cobrir les necessitats formatives i continuar en la línia municipal d’afavorir la protecció i posada en valor el nostre patrimoni natural,  recolzarà la iniciativa de l’institut, dotant-la de la infraestructura necessària, i traslladarà la proposta a la Conselleria.