L’equip de govern (Compromís i PSPV-PSOE) fa balanç del primer any de govern

Quasi el 70% dels punts de l’acord s’ha complit o està en marxa

Recentment s’ha complit el primer aniversari de la signatura de l’acord de governabilitat entre Compromís i PSPV-PSOE, el conegut com Pacte del Castell. Així, un centenar de persones es reuniren al Castell per celebrar aquest acord on Rafa Carrió (Compromís) i Vicent Grimalt (PSPV-PSOE) realitzaren balanç de govern.

L’acord del Castell és el full de ruta que guia la gestió municipal, un contracte entre els partits, però també signat per la ciutadania. Un compromís que respon a la voluntat popular de canvi de gestió i de canvi de paradigma polític. Els ciutadans i ciutadanes de Dénia dipositaren la seua confiança en les urnes, demanant en la seua  majoria un govern progressista, proper, transparent, participatiu i honest. Així, per primera vegada, un govern municipal dóna compte del compliment de les seues accions, les principals mesures i les polítiques públiques ficades en marxa.

Un dels punts de l’acord és, precisament, “donar a conéixer als ciutadans en quin punt es troben els principals compromisos de govern, ficant en marxa mecanismes de sistemes de control i avaluació del programa de govern en la web municipal”, punt realitzat fa mesos. Ara, al Castell, els representants Rafa Carrió i Vicent Grimalt han complit el compromís realitzant “una audiència pública anual de la gestió municipal i seguiment dels indicadors”. Efectivament, els dos portaveus del pacte han descrit l’acte com “un exercici de qualitat democràtica, per a retre comptes a la ciutadania”.

Els dos polítics van fer un repàs pels punts complits de l’acord, avaluant el grau de compliment, assegurant que quasi el 70% dels mateixos estan complits o en marxa. En concret i segons l’informe anual, del total de 96 mesures, 21 s’han complit; 44 estan en marxa; 10 en estudi; i 21 pendents.

Grimalt va fer especial recalcament en les dificultats derivades de l’escassetat de recursos humans i econòmics a l’entrar a governar, acusant al PP de deixar “desmantellat i sense diners l’Ajuntament”. L’alcalde també va afirmar que PSPV i Compromís han estat treballant molt durant 12 mesos i s’han realitzat molts avanços, sobretot en matèria de regeneració democràtica.

Carrió, per la seua banda, va incidir en què, amb el canvi, s’han canviat els protagonistes del joc: “Hem posat en el centre de les nostres polítiques a les persones, fomentant la inclusió d’aquestes en la gestió municipal, desenvolupant mesures d’emergència social.” El vicealcalde també va fer al·lusió a algunes polítiques implementades fora de l’acord “Una Dénia més oberta a la diversitat, més compromesa amb el Medi Ambient i el Canvi climàtic; respectuosa, neta; amb educació i formació al seu abast, rica culturalment i sostenible. Estem portant endavant el projecte de Ciutat Creativa de la Gastronomia no sols com un projecte turístic, sinó com un projecte transversal i amb el que, a més a més, potenciem la marca Marina Alta. I sí, hem fet comarca més que mai.”

acte casttFUTUR

De cara als pròxims anys, l’equip va anunciar la posada en marxa dels pressupostos participatius, això sempre que hi haja inversions. I és que, fins al moment, amb el Pla de Pagament de Proveïdors de l’any 2012, Dénia no ha pogut dedicar pressupost a les mateixes.

Altres reptes de futur, a més dels explícits a l’acord de govern són, entre altres: l’aprovació del Pla General (previst per a 2017) i executar els projectes del Pla Confiança en licitació.

Tal com va comentar Grimalt, “emprendrem mesures preventives i correctores per garantir una Dénia responsable i cívica; reduirem l’endeutament; fomentarem l’educació, el benestar social; i seguirem reivindicant una sanitat pública de qualitat”.

Carrió va finalitzar assegurant que “seguirem desenvolupament polítiques d’igualtat i de diversitat sexual; apostant per les polítiques d’ocupació; la protecció del territori; potenciant la nostra identitat, el nostre patrimoni cultural i la nostra llengua; i insistint per l’arribada del tren Gandia-Dénia”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *