La seu de la Universitat d’Alacant a Dénia es va presentar ahir a la vesprada en la Sala de Plens de l’ajuntament en un acte presidit pel rector de la UA, Manuel Palomar, l’alcalde, Vicent Grimalt, el regidor d’Educació i Cultura, Rafa Carrió, i el coordinador acadèmic de la seu universitària de Dénia, Pascual Garrido.

La seu universitària, segons va indicar el coordinador, té com a funció social, d’una banda, transferir a Dénia el coneixement i la cultura que la Universitat d’Alacant produeix, alhora que captar i dur a terme les activitats que interessen a la població local. Començarà a funcionar el mes de setembre pròxim i realitzarà, entre altres activitats, la difusió dels graus i títols de la UA, impartirà màsters oficials, graus i cursos sobre temes que interessen a la població local, acollirà la lectura de treballs de finalització de grau i de finalització de màster relacionats amb la història, cultura i economia denieres, permetrà als estudiants de la UA que procedisquen de la Marina Alta realitzar gestions relacionades amb la universitat sense haver de desplaçar-se i desenvoluparà un bon nombre d’activitats culturals com a exposicions, concerts, cinema, teatre i dansa.

Així mateix, en la seu de Dénia es durà a terme un cicle de conferències titulat ‘Gastronomia. Cap a una titulació universitària’ en el qual acadèmics i professionals de la gastronomia local reflexionaran sobre la formació gastronòmica i la seua inclusió com a titulació en la Universitat d’Alacant. Completarà aquesta programació de 2016 un curs de microvinyes que mostrarà una modalitat d’agricultura basada en el compromís ètic amb l’ecosistema.

Rafa Carrió, va subratllar que una ciutat com Dénia, “atractiva turísticament, amb un entorn natural inigualable i amb la diversitat lingüística, social i cultural que ens caracteritza, ha d’estar a l’altura amb una oferta formativa i cultural àmplia i de qualitat”. Una oferta que, gràcies al conveni subscrit entre la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament de Dénia el mes de març passat per a la creació de la seu universitària, ara es veu ampliada. A més a més, Carrió va insistir en que “és fonamental que des de les institucions fomentem i posem al seu abast mecanismes que satisfacen la curiositat i l’interés per adquirir saber i educació, alhora que promoguen el desenvolupament d’una societat més culta i amb més recursos per fer front a la realitat des de la raó, el coneixement i una visió crítica pròpia.”

L’alcalde va afirmar en la seua intervenció que “amb l’engegada d’esta seu, l’equip de govern i la universitat cobreixen una demanda històrica convertint a Dénia en un referent universitari a la Comunitat Valenciana”.