Compromís per Dénia ha denunciat la ineficàcia i la incapacitat dels partits que han estat en el govern en els últims set anys, PP i CU, a l’hora de solucionar els problemes econòmics dels estudiants universitaris de Dénia, que es veuran afectats encara més per la reforma educativa que implantarà el sistema 3+2. Rafa Carrió, candidat a l’alcaldia, i Josep Crespo, regidor, han destacat en roda de premsa que Ana Kringe i Pepa Font no haurien de presentar-se de nou a unes eleccions ja que han demostrat que no son capaces de solucionar els problemes de la ciutat.

Aquestes afirmacions les han fetes després d’estimar amb dades aproximades el cost d’estudiar a la universitat i ser de Dénia. Segons les dades aportades, la reforma universitària encarirà en mes de 5.000 euros el cost total d’uns estudis de grau més el màster, ja que passarien de costar uns 23.000 euros en el sistema actual a vora 28.000 en el nou sistema de 3+2.

Rafa Carrió ha explicat que aquesta reforma, que no ha comptat ni amb el consens polític ni social, suposarà un canvi social, ja que només els estudiants amb més recursos econòmics podran accedir a la universitat. “Serà tot un retrocés i això demostra que els que ens governen no es preocupen per l’educació, i a Dénia acabarà tenint una població inculta. Kringe no s’ha preocupat per augmentar les beques i les ajudes i encara menys per aconseguir una millora en el transport, ja que després d’anys de promeses continuem sense tindre el tren”, ha declarat el candidat a l’alcaldia de Compromís per Dénia.

Josep Crespo ha assegurat que aquesta reforma ens portarà encara més desigualtats i que PP i CU nomes han fet que posar pedres en el dur camí que els estudiants de Dénia han de fer. “Des de Compromís treballarem per millorar la vida dels universitaris de Denia, fomentarem la igualtat d’oportunitats i sobretot, treballarem per tal que les comunicacions amb València i Alacant siguen més pròpies del segle XXI”, ha explicat Crespo.

Compromís ja va denunciar fa unes setmanes les retallades en les ajudes al transport universitari que convoca anualment la Generalitat per a oferir descomptes als estudiants que residisquen en municipis situats a una distància d’entre 20 i 90 kilòmetres del seu centre universitari, com és el cas de Dénia.

Llavors Compromís per Dénia ja va reclamar a l’equip de govern de Denia que exigira al Consell que tingueren en compte la situació dels estudiants universitaris de la nostra ciutat a l’hora de retallar en ajudes al transport.