Compromís per Dénia ha presentat este matí en roda de premsa la imatge gràfica de la campanya electoral per als comicis locals del pròxim 24 de maig, així com també ha fet un avanç del programa electoral, concretament, el que parla de transparència i participació. El candidat a l’alcaldia, Rafa Carrió ha declarat: “l’Ajuntament ha de ser un punt d’encontre entre la ciutadania i els polítics i l’alcalde ha d’estar sempre a disposició dels veïns i de les veïnes, igual com ho han d’estar els regidors”.

El programa de Compromís per Dénia s’ha anat redactant a partir d’un programa marc elaborat per la coalició però sobretot tenint en compte les conclusions de les diferents comissions sectorials, les converses amb els comerciants de Dénia, les xarrades amb diferents associacions i també gràcies a les propostes que s’han fet a través de l’espai ‘Participa!’ de la pàgina web del col·lectiu. Així ho ha explicat Rafa Carrió abans d’avançar els punts primordials del programa referents a aquest tema: “la participació ha de ser una eina transversal en totes les regidories que conformen l’Ajuntament”.

Així ho ha afirmat també el regidor Josep Crespo: “tractarem d’estretir la línia que separa els polítics i els ciutadans, i l’alcalde ha de ser el primer que prenga el contacte amb els veïns i no com passa ara, que l’alcaldessa i els seus regidors fan la feina als despatxos només”.

Entre les propostes de Compromís està la potenciació de l’Agenda Local 21 i el Consell de Participació. Però a banda de fer que aquestes dos eines funcionen bé, proposen la creació dels Consells de Barri, on es puguen reunir periòdicament tots els agents implicats (associacions, regidors, etc) per solucionar cada problema de manera més local. La figura del policia de barri també és una de les apostes de Compromís, per tal d’intentar que cada barri estiga atés com toca en cada moment i que les gestions no estiguen totes centralitzades en l’Ajuntament.

Els pressupostos participatius també són la gran aposta de Compromís i consisteixen a dedicar un percentatge del capítol d’inversions a les propostes de la ciutadania. “A Pedreguer ja s’ha fet i funciona, qui millor que els ciutadans per decidir en què es gasten els seus diners”, ha afirmat Rafa Carrió.