Els estudiants universitaris de Dénia que estudien fora, tant a València com a Alacant, veuen com anar a classe és cada vegada més car i difícil. Si el transport públic existent és deficient i car, en autobús, i impossible amb el tren, ara se suma que les poques ajudes que donava la Conselleria d’Educació s’han vist retallades en un 9%. És a dir, que l’accés a l’educació és cada vegada més elitista, ja que només els qui s’ho poden permetre pagaran per poder anar i tornar a classe o per llogar-se un pis en l’altra ciutat.

Compromís ha denunciat que la Conselleria d’Educació ha retallat en 47.000 euros les ajudes al transport universitari que convoca anualment la Generalitat per a oferir descomptes als estudiants que residisquen en municipis situats a una distància d’entre 20 i 90 kilòmetres del seu centre universitari, com és el cas de Dénia.

Rafa Carrió, candidat a l’alcaldia de Dénia per Compromís, ha lamentat que els estudiants de Dénia hagen de patir les retallades del Consell i que l’accés a la universitat s’haja convertit en un privilegi. “Totes els persones han de tindre la possibilitat d’estudiar a la universitat, sense tindre en compte el poble del que vinguen o l’estatus social de la seua família. L’educació és un dret i no un privilegi”, ha manifestat Carrió.

En la convocatòria per al curs 2013-2014 es van subvencionar 139 rutes amb un pressupost de 520.000 euros, mentre que en la convocatòria d’enguany, publicada en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, aquesta quantia s’ha vist retallada deixant-la en 473.000 euros.

Les conseqüències d’aquesta retallada, a Dénia es veuen incrementades per la inexistència d’un tren que unira la ciutat amb València, el famós tren Gandia-Oliva-Dénia. “Fa anys que ho prometen tots els partits, tant al govern de València com de Madrid, i amb el qual ens han menyspreat durant tants anys, tant PP com PSOE. El que està clar es que els avantatges d’aquesta línia serien moltíssims i els greuges són moltíssims també”, ha aclarit Rafa Carrió.

Des de Compromís per Dénia reclamem que des de l’equip de govern de Denia reclamen al Consell que tinguen en compte la situació dels estudiants universitaris de la nostra ciutat a l’hora de retallar en ajudes al transport.