Continuen els actes de commemoració, difusió i divulgació de la figura de l’artista denier que es va convertir en estrella de l’òpera nacional i internacional a principis del segle XX: Antonio Montón Corts, més conegut com a tenor Cortis. En el marc de la celebració del 125 aniversari del seu naixement, la Regidoria de Cultura, dirigida per Rafa Carrió, ha editat la seua biografia en format de conte il·lustrat per a difondre entre els escolars i públic en general la seua vida i figura.

Cortis. L’home de la veu prodigiosa està escrit per l’escriptor i periodista Toni Reig i il·lustrat per Marta Colomer (Tutticonfetti). “És un treball molt ben realitzat i atractiu que continua aprofundint en la figura del tenor, més enllà dels actes commemoratius que començaren a l’abril del 2016” ha dit Carrió.

Segons l’autor del llibre, en l’obra queden reflectits “els valors que hi trobem en la vida de Cortis i que poden aprendre els xiquets”, com ara l’esforç, l’estudi, el suport familiar i com tots ells van triomfar en la vida. Tot això amb un llenguatge intel·ligible per als xiquets i condensat en uns pocs fulls.

Rosa Seser, arxivera municipal i coordinadora de l’edició, ha assenyalat que l’Ajuntament ha editat un total de 7.000 exemplars, dels quals, uns 4.000 es repartiran als alumnes de Primària i 1r i 2n d’ESO de Dénia com a colofó de la campanya escolar de difusió del tenor i l’òpera que ha dut a terme la Biblioteca des de l’octubre passat. La biblioteca, a més a més, té complementada aquesta acció amb les quatre sessions d’aproximació a l’òpera que se celebraran a l’auditori del Centre Social la setmana que ve i en les quals participen vora 1.600 alumnes de 6é de Primària i 1r i 2n d’ESO.

La resta d’exemplars se’n posaran a la venda en les llibreries de la ciutat i se’n repartiran uns altres més entre les biblioteques escolars, el professorat i la Biblioteca Pública Municipal. L’IECMA (Institut d’Estudis Comarcals) repartirà 800 exemplars entre els seus socis.