L’alcalde, Vicent Grimalt, el vicealcalde, Rafa Carrió i la regidora de Territori, Maria Josep Ripoll, han fet públic el resultat de l’informe de Diputació, sol·licitat el mes passat, que avala jurídicament a l’Ajuntament en la suspensió cautelar de tramitació i concessió de llicències urbanístiques en determinats àmbits del municipi. Cal recordar que aquesta suspensió es va aprovar el 18 d’octubre de 2016, amb la negativa del PP, GDCU i C’s que van posar en dubte la legalitat de la mesura.

Els tres polítics van coincidir en afirmar que els dubtes expressats per l’oposició són reflex del seu interés per boicotejar el Pla General. Rafa Carrió ha apuntat que són diferents els mecanismes de participació que s’han posat a disposició dels grups polítics i la ciutadania per conéixer i col·laborar en el disseny del model de Dénia, per la qual cosa, insta a l’oposició a què “en lloc de posar traves, posen de la seua part per aconseguir, d’una volta per totes, l’aprovació del PG”.

Ara, l’informe emés assenyala que l’acord, adoptat per protegir els resultats de l’elaboració de treball del Pla General i evitar possibles situacions de responsabilitat patrimonial, és legal i gaudeix de validesa jurídica. Aclarida la situació, la suspensió mantindrà la seua vigència i l’equip de govern continuarà treballant en els terminis cap a l’aprovació del Pla General.

Esta suspensió cautelar té una durada màxima de dos anys, termini que no arribarà a esgotar-se, segons ha comentat la regidora d’Urbanisme, perquè la versió preliminar del pla estarà finalitzada abans. Serà aleshores quan, tal com obliga la llei, entrarà en vigor la suspensió automàtica de llicències en les zones en les quals el nou planejament contradiga el vigent.