Aposten també per realitzar una zona verda en l’actual pàrquing darrere de l’hotel Costa Blanca i per reurbanitzar el passeig del Saladar

Compromís per Dénia ha presentat hui en roda de premsa una proposta per a suplir el dèficit d’aparcament existent al centre de Dénia. De fet, esta proposta ja venia en el programa electoral de 2019-2023 com a requisit per a prioritzar als vianants en la reurbanització del centre. Carrió ha recordat que “en 2019 nosaltres vam ser partidaris de fer el centre urbà per a les persones, però sols amb alternatives eficients d’aparcament i de transport públic”.

En eixe sentit, Carrió ha apuntat que “creiem necessari recuperar la proposta de 2019 d’edificar una zona d’estacionament públic en vàries altures sobre les vies de l’Estació del Tram, amb l’objectiu d’oferir alternatives a la peatonalització existent i que els pàrquings dissuasoris de l’equip de govern no han solucionat”. A més a més, diferenciant-se del projecte presentat fa uns dies pel Partit Popular ha dit que “nosaltres seguim apostant per tindre l’estació intermodal d’autobusos definitiva on ja està prevista en el Pla General, i no al centre de Dénia”. No obstant això, Carrió sí ha incidit en què “seguim proposant una línia d’autobús que passe pel centre de Dénia, tal com li vam especificar a l’equip de govern en el Projecte de Transport urbà i no va integrar”.

El pàrquing en alçada albergaria unes 200 places per cada planta i es realitzarien fins a 5 o 6 aprofitant un espai dedicat a la mobilitat. Per això, es negociaria amb la conselleria la forma de fer-ho més beneficiosa, i amb mecanismes de participació ciutadana.

Així també, Compromís aprofitaria per a fer una autèntica zona verda cèntrica en l’actual pàrquing darrere de l’hotel Costa Blanca, un espai, de fet, catalogat legalment com a tal; i reurbanitzaria el passeig del Saladar amb l’ampliació de voreres. “Nosaltres volem fer amables i per a les persones els carrers i places públiques de Dénia, però sense renunciar a donar solució a la mancança d’aparcament”.