Compromís per Dénia va presentar ahir la candidatura #LaForçaDelDiàleg amb què es presenta a les eleccions del 28M amb l’expectativa de millorar resultats, ser decisius per al govern i “guanyar perquè Dénia guanye” va dir Rafa Carrió, candidat a l’alcaldia.

L’acte, conduït per la periodista Rosa Ivars, va presentar un format diàleg en què el que és portaveu de Compromís durant dos legislatures va fer un repàs de la feina tant governant (2015-2019) com en l’oposició (2019-2023), etapa en què va afirmar que Compromís ha estat “treballant en tres línies: vigilant i denunciant quan tocava, treballant constructivament a base de mocions i propostes, i donant suport als projectes de Compromís del Botànic, com Edificant o Convivint, entre molts altres que continuen transformant Dénia”. Tot i que “hem sigut una oposició amb trellat, ha estat una legislatura complicada per la maquinària del rodillo i les formes absolutistes del PSPV a l’equip de govern”.  

En eixe sentit, insistia en el fet que “som la força del diàleg perquè totes les polítiques les entenem des de la participació, parlant i escoltant a la societat a través de sectorials, reunions, etc”. I així la coalició està rematant el seu full de ruta amb què pretén “treballar per les xicotetes coses que arriben a molta gent; diversificar l’economia i potenciar sectors més enllà del sol, la platja i la gamba, com és l’industrial i el primari”. En línies generals, va avançar, “el focus està posat en fer una Dénia sostenible i saludable, lluitar contra el canvi climàtic de forma transversal a totes les polítiques; crear ocupació de qualitat i fomentar la formació professional i universitària; així com enfortir els serveis públics i facilitar l’habitatge als que som d’ací”. Segons va anunciar, totes les propostes es presentaran setmanalment després de falles convidant a sectors interessats per a realitzar un feedback i una interacció constant.

Del seu equip va insistir que “barreja continuïtat i renovació, experiència, il·lusió i valentia”. Els integrants de la llista van ser presentats un per un per Carrió qui va dir d’ells que” “som persones amb valors i valor, representatives de diversos sectors de Dénia, amb virtuts i habilitats, que per damunt de tot són bones persones”.

Després, el diputà provincial Gerard Fullana va repassar la seua tasca en l’oposició a Carlos Mazón, sent molt crític amb Mazón, candidat a la presidència, “qui hereta un model zaplanista i diu que és el canvi”. En la mateixa línia, Joan Baldoví, candidat a la presidència, va defensar el model Compromís en contraposició al del PP com “el de l’escola pública, els serveis socials, la sanitat, i eixes xicotetes però necessàries coses perquè les persones normals tinguen les mateixes oportunitats que els amics del senyor Mazón”. Inma Orozco, aportant el punt de vista del treball a la Generalitat, va apuntar a que “necessitem ser-ne més a la Generalitat per a fer més pressió i garantir polítiques més socials, més ecologiste, progressisme i feminisme, perquè no sempre és fàcil fer-ho treballant en coalició”.