La moció reivindica una llei integral a nivell estatal que abaste la problemàtica des d’una perspectiva holística, sanitària, educativa i laboral. 

Compromís per Dénia ha presentat aquest matí en la Comissió de Polítiques Inclusives, per al seu debat i aprovació en el plenari, una moció per a denunciar explícitament l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia; i demanar més mesures per a erradicar aquesta xacra social.

En la moció se sol·licita al Govern d’Espanya l’aprovació d’una Llei Integral LGTBI+ que replegue totes les qüestions de competència estatal des d’una perspectiva holística (sanitària, educativa, laboral, etc.) i reconega que els drets LGTBI+ són una qüestió d’Estat; així com la despatologització de les identitats trans i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d’aquestes persones es vegen perjudicats.

A més a més, la proposta exigeix que s’expresse un compromís efectiu contra les retallades socials, especialment en la prevenció i el tractament del VIH, i al mateix temps advoca pel compromís total del nostre municipi, com a institució més propera a la ciutadania, per a donar resposta a la població LGTBI+ en tot allò que siga de la seua competència.

Eva Ronda, regidora del grup, ha apuntat que “cal reconèixer l’existència d’iniciatives de visibilització en l’Ajuntament de Dénia des de 2015 compromeses amb esta lluita col·lectiva, però és cert que encara queda trajecte per arribar a ser una societat on no es produïsca cap tipus de discriminació”. En aquest sentit, ha afegit que “celebrem els avanços, sense oblidar que queda molt de camí per recórrer, ja que la LGTBIfòbia continua manifestant-se en aules, llars, centres d’oci i treball, així com en administracions i serveis públics”.

L’escrit posa també de manifest la necessitat de reivindicar una educació pública, laica i de qualitat que atenga a la diversitat com a requisit per a crear espais educatius on imperen els valors democràtics i de tolerància, i on s’incloga la defensa de la diversitat familiar.