“A banda de la DANA, Glòria i la COVID-19, l’any polític ha estat marcat per la continuació de projectes ja encetats en l’anterior legislatura, l’externalització, la pujada de sous i el rodillo”

“Compromís fa falta al govern de l’Ajuntament de Dénia”.

El grup municipal de Compromís ha fet també balanç del primer any de legislatura “com ja veníem fent amb l’Acord del Castell, però ara des de l’oposició i com a segona força política, en l’exercici del nostre deure i dret de fiscalitzar i valorar les actuacions del govern” ha explicat Rafa Carrió, portaveu del grup. Això sí, ho ha volgut fer una vegada ha finalitzat l’Estat d’Alarma produït per la situació de la COVID-19 “temps durant el qual hem deixat la crítica de costat per centrar-nos únicament en donar estabilitat, suport i propostes en positiu a l’equip de govern, prioritzant el consens i la unitat en el difícil context que hem patit”.

En aquest sentit, Carrió ha volgut felicitar la predisposició, treball i responsabilitat de cadascun dels empleats de l’Ajuntament, i ha valorat positivament la gestió progressista de l’equip de govern, “perquè malgrat que no ha sigut gens fàcil gestionar un desastre darrere d’altre (DANA, Glòria i ara COVID-19) han posat en marxa moltes mesures socials positives”.

No obstant això, també ha recalcat que “hem tingut dificultat per a col·laborar i ens ha faltat consideració en certs moments malgrat haver estat positius”, al·ludint a la Comissió Interdepartamental creada amb l’objectiu de ser un ens participatiu de tots els grups “i és que ha sigut més un òrgan informatiu de les decisions de l’equip de govern que participatiu, on l’oposició ha fet propostes que o han sigut ignorades o les han donat la volta per a no admetre-les”. Com a exemples ha assenyalat la proposta de Compromís d’ajornar els rebuts d’aigua a la ciutadania, “la qual ignoren i decideixen fer-ho sols al sector l’Hostaleria”; o la proposta de suspendre la taxa d’ocupació de via pública al sector hostaler que, “sent possible i real en altres municipis, descarten per a anunciar en el seu lloc una bonificació de la taxa”.

Però deixant a banda les dificultats de la DANA, Glòria i la gestió de la crisi sanitària, Carrió ha resumit el primer any de govern en solitari del PSPV com “la continuació de projectes ja encetats de l’anterior legislatura, l’externalització d’Estudis, la pujada de sous i el rodillo”. 

En primer lloc, Carrió ha qualificat el balanç realitzat pel PSPV del seu primer any de govern en solitari com “parcial i exagerat”. “Nosaltres volem que tots els projectes tinguen èxit, i en un any de govern s’han aconseguit alguns, però cal no oblidar que en la seua majoria no són una novetat, corresponen a projectes que ja es van posar en marxa amb l’Acord del Castell i que també són projectes de Compromís”. Entre els exemples, ha anomenat els projectes del Pla Edificant, Gasterra, l’Espai Castejón, la Pista d’Atletisme, la gespa del Diego Mena, el Tram Joan Fuster, els projectes de la Diputació (Oeste-Pare Pere, Tenor Cortis, carrer Major), i altres del Pla Confiança.

Per contra, ha manifestat no saber res d’on estan els resultats de projectes pendents com el Pla General, la consecució de l’obra de Valero de Palma, el Museu Fester, la façana de la Casa de la Cultura, l’estudi dels plecs de condicions del nou contracte de neteja urbana, el Port Autònom, o el Pla Director del Castell, entre molts altres. I així mateix, també ha criticat que en moltes regidories no s’ha notat cap activitat, i que tot ha sigut externalitzar i contractar estudis per a realitzar projectes que, “a dia d’avui venen com a èxits i no són encara una realitat”. 

“El que no ha continuat és l’honestedat, la humilitat i l’austeritat que era normal en l’anterior legislatura”, i per això, entre altres coses, “Compromís fa falta al govern de l’Ajuntament de Dénia” ha dit l’edil.

Per a acabar, Carrió ha fet balanç intern i ha dit que Compromís continuarà prioritzant l’estabilitat i el bé comú, sent positiu i donant suport quan corresponga; aportant propostes, com han sigut la de la construcció d’una redona en l’encreuament de Santa Llúcia, i mocions, com la de la creació d’una Mesa de Benestar Animal, per anomenar algunes.

Respecte a aquesta última, la delegada de la mateixa, Eva Ronda, ha intervingut per a recordar que “estem molt agraïts perquè ens han volgut donar responsabilitat i volem treballar per garantir la participació social en assumptes relacionats amb la protecció animal, però volem que siga un òrgan veritablement de col·laboració i no anem a permetre que, per dependre d’Alcaldia, se’ns margine de les decisions”. Per últim, ha explicat que encara no està constituïda oficialment a causa de l’ajornament dels processos administratius, “però en breu estarà en marxa i començarem a establir contacte i reunions amb els agents implicats en el món animal”.