La Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic, en col·laboració amb l’empresa especialitzada en educació ambiental, Magic&Nature, ha organitzat unes jornades gratuïtes d’informació i prevenció d’incendis forestals en el segon aniversari del foc en el Cap de Sant Antoni. Per aquesta raó, s’han preparat una sèrie d’activitats commemoratives i de conscienciació ambiental per als dies 10 i 11 de setembre, en les quals també col·labora l’Agrupació Contra Incendis Forestals (ACIF) i Interpreta Natura.

 Segons el regidor de l’àrea, Josep Crespo, les jornades tenen com a objectiu “commemorar la tragèdia de fa dos anys informant i sensibilitzant a la ciutadania sobre les causes i conseqüències d’incendis en la nostra muntanya, així com la forma de prevenir-los”.

La primera de les jornades, el dissabte 10 de setembre, començarà amb la inauguració d’un audiovisual amb imatges de l’incendi en el Parc Natural del Montgó. Serà a les 18 hores en el Museu del Joguet de Dénia i a continuació se servirà un vi d’honor i se celebrarà l’activitat infantil commemorativa “Posa’t en la seua pell”. Serà fins a les 20.30 hores, si bé l’exposició fotogràfica romandrà fins al 18 de setembre.

 La jornada del diumenge, 11 de setembre, es desenvoluparà en el Parc Natural del Montgó. El lloc de trobada serà en el Centre d’Interpretació del Parc, a les 17 hores, on es presentarà el transcurs de la jornada. Posteriorment, es visitaran les instal·lacions de l’ACIF per a conèixer el funcionament i actuacions dels efectius contra incendis. La següent activitat serà una ruta d’interpretació en la zona cremada del Cap de Sant Antoni. Amb aquesta s’explicaran les mesures de gestió post-incendis i es realitzarà una sessió científica d’anellament d’aus en família. Per a finalitzar s’oferirà un pícnic als assistents.

 Les activitats del diumenge 11 requereixen una inscripció prèvia mitjançant un correu electrònic amb les dades personals del participant i un telèfon de contacte, dirigit a [email protected] Es recomana als participants portar calçat i roba còmoda, aigua, binoculars i càmera fotogràfica.