L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i el regidor d’Educació, Rafa Carrió, han estat este matí en el C.I.I.P Llebeig inaugurant el curs escolar 2016/2017 que comença hui per als alumnes d’Infantil, Primària, ESO i Batxiller. En total, 5.575 alumnes comencen hui les seues classes a Dénia, la Xara i Jesús Pobre “amb total normalitat”, tal com ha apuntat Carrió.

En concret, són 3.750 els xiquets i xiquetes d’Educació Infantil i Primària escolaritzats en els onze col•legis del terme municipal. Quant a Secundària, 1.825 alumnes entren hui en les aules dels tres instituts públics, els tres col•legis concertats i el centre privat de la ciutat.

En este curs ha disminuït la ràtio d’alumnat per aula, que se situa en un 22,7%. Carrió ha destacat a més l’augment de professorat, que resulta en un total de 2.800 docents a la Comunitat Valenciana i 1.800 en la província d’Alacant.

El departament d’Educació ha estat realitzant treballs de manteniment i reparació en els centres públics durant l’estiu. Els més importants han sigut els del col•legi Cervantes i el Llebeig. En el primer cas, s’ha canviat el porxo d’entrada infantil i les portes d’accés. En el segon, s’han unit dues aules i s’ha tirat la paret del corredor per a condicionar la unitat d’Infantil de 2 anys que s’inaugura enguany. Grimalt i Carrió han visitat la instal•lació al costat de la directora del centre, Ana Reus, la qual ha mostrat la seua il•lusió pel projecte i ha assenyalat que l’aula “estarà adequada segons normativa molt ràpid perquè els 18 xiquets i xiquetes matriculats puguen començar la seua escolarització abans de finalitzar el mes”.

Cal recordar que Dénia té ja altres dues unitats d’Infantil de 2 anys, de 18 alumnes cadascuna, en els col•legis Cervantes i les Vessanes. En este sentit, l’edil d’Educació ha assenyalat que “el projecte ha tingut molt bon resultat i enguany seran un total de 54 els xiquets i xiquetes de 2 anys escolaritzats, suposant una ajuda per a la conciliació familiar i una garantia de l’escola pública i de qualitat”.

La Conselleria d’Educació també ha engegat un protocol enfront de situacions d’emergència, com és el cas de calor extrema, dirigit a pares i professorat. Així mateix, ha subvencionat el menjador escolar que també comença hui a funcionar.

Quant a la Xarxa de Llibres, ja es va realitzar un primer pagament de la segona fase i està previst que Conselleria passe les dades dels alumnes restants per a realitzar el pagament. El següent pas és el lliurament per part dels centres dels lots de llibres als alumnes participants. Carrió ha agraït el treball de professorat i AMPAS per a garantir el banc de llibres. Per la seua banda Reus s’ha mostrat tranquil•la, i és que “encara que el procés ha suposat molt esforç, ha valgut la pena i ha arribat a la majoria dels alumnes”.

Respecte a la jornada contínua, sol•licitada per tres centres públics, seran els pares els qui voten el canvi el pròxim 15 de setembre, després que Conselleria donara el vistiplau a la mesura el mes de juliol passat.