El regidor d’Educació, Rafa Carrió, ha visitat la Unitat Pedagògica Hospitalària (UPH) de l’Hospital de Dénia per tal de conèixer el desenvolupament de l’aula durant aquest trimestre i fer un balanç dels primers 6 mesos en funcionament. L’edil s’ha reunit amb el Cap de Serveis de Pediatria de l’Hospital, Josep Mut, amb la supervisora Materno-Infantil, Amparo Exojo, i amb la Mestra especialista a càrrec de l’aula, Joana Gil.

Amb la finalitat de donar resposta al dret a l’educació de tots els xiquets i xiquetes, la Conselleria d’Educació va habilitar el passat setembre, un servei d’atenció educativa a l’alumnat hospitalitzat en edat escolar, oferint als xiquets i joves la possibilitat de mantenir la vinculació amb el seu procés educatiu. La funció de l’atenció està dirigida a atendre les necessitats pedagògiques, psicològiques, expressives, socials, afectives i lúdiques de l’alumnat hospitalitzat. L’objectiu del servei, tal com ha comentat Joana Gil, és “el desenvolupament integral de la persona amb activitats dirigides a les diferents necessitats de l’alumne hospitalitzat”.

IMG_9480

IMG_9479

L’actuació està coordinada amb el personal sanitari, pediatries, infermers i la família, amb horari diürn (escolar). Tal com va comentar la mestra, les hospitalitzacions en Pediatria són de curta o mitja durada, així les línies d’actuacions “pretenen satisfer necessitats pedagògiques i psicològiques més que curriculars, per tal de superar situacions d’estrès i angoixa en la que es pot trobar el pacient fora de la seua rutina”.

Els coordinadors han tingut una resposta molt positiva per part de les famílies durant estos mesos, i tal com va afirmar Josep Mut, “ja s’estan planificant fonaments i reptes per tal d’integrar-nos en l’àmbit educatiu de Dénia i fer connexions i intervencions comunes, com tallers, xerrades, promoció d’hàbits saludables, així com activitats amb els alumnes que han passat per l’escola durant el curs”. Per la seua part, Rafa Carrió va manifestar el compromís d’integrar aquesta escola dins de la comunitat educativa del municipi, així com recolzar institucionalment les activitats que es programen.

IMG_9482