El regidor de Cultura, Rafa Carrió, va entregar ahir els premis del II Concurs de Teatre en Curt-2016, organitzats per la seua regidoria i l’associació Teamorfosis. Tal com va destacar l’edil, el concurs seguirà comptant amb el seu suport “per l’alt potencial de creativitat i cultura que produeix el certamen, fent comarca”.

IMG_9448

Els premiats en aquesta edició han sigut, en categoria escolar, Alberto Cheli, alumne del IES núm. 3 de Dénia, per l’obra en modalitat castellana La casa de los espejos mudos; declarant-se finalista l’obra Couraje, de Daniel Lang Sow, del IES Chabàs. Per la seua banda, la modalitat en valencià va quedar deserta, cosa que va lamentar Juan Luis López, representant de Teamorfosis, que va animar als joves a replantejar-se el treball en valencià i és que “la llengua és un bé cultural que cal cuidar i potenciar des del món de la creació”.

IMG_9450

López va incidir en la importància de dotar dues dimensions al concurs, per tal de fomentar la creativitat tant en joves com adults. En la categoria d’adults, modalitat llengua castellana, el premi ha sigut per a Cuando ríe la luna, d’Eva Díez Guerra, quedant com a finalista Contraluz hispano, d’Alejandro Pérez. En la modalitat valenciana, de nou Alejandro Pérez, ha sigut premiat per l’obra El punt i la I, resultant finalista Eduardo Gil, amb Un dolç adeu.

IMG_9460Albert Cheli amb Juan Luís López (Teamorfosis)

IMG_9457Daniel Lang Dow i Rafa Carrió

IMG_9463

Àvia d’Alejandro Pérez junt a Alberto Morera (Fundació Dénia)

IMG_9466Eva Diez Guerra i Alberto Morera

IMG_9467

Eduardo Gil amb Julia Gonzálvez (IES Chabàs)

IMG_9470

Àvia d’Alejandro Pérez amb Rafa Carrió

El jurat d’aquesta edició ha estat format per Inma Sancho, actriu i directora professional de teatre; Vicent Balaguer, periodista i crític teatral; Arturo Ruiz, periodista; Inma Campos, professora de Llengua i Literatura; i Vicent Cruañes i Esperanza Salvatierra, professores de Xàbia.

El concurs compta amb una segona fase que consisteix en el muntatge de les obres premiades, que seran representades el pròxim 16 d’abril al Centre Social. En la categoria escolar serà a càrrec de grups de teatre de la Marina Alta; mentre que en la categoria d’adults, els muntatges podran ser representats per grups proposats pel guanyador. En aquesta fase, el públic serà l’encarregat de votar el millor muntatge, el millor actor i la millor actriu.