Com és tradició, Compromís per Dénia premia la trajectòria de persones i col·lectius en la promoció i foment de la cultura i tradició valencianes. Aquests premis, començaren a realitzar-se l’any 1994, amb el guardó al pintor i escultor Joan Castejón, i des d’aleshores l’han obtingut moltes personalitats, associacions i grups que treballen pels nostres valors culturals, tant en l’àmbit local com el comarcal. Enguany, seguint el mateix procediment de selecció i tria de candidats, és a dir, a través de la proposta i votació de militants i simpatitzants, es concedirà el premi individual “Tomàs Miquel Perelló” a XEPO WS, i en la categoria de col·lectiu de forma conjunta a la Colla la Xareta i al Grup de Danses de Jesús Pobre. La celebració està prevista per al divendres, 20 de novembre, i promet ser una nit molt especial.  

Els dos futurs guardonats han manifestat una gran satisfacció i alegria per aquest reconeixement. XEPO WS (Xepo Walter) és un fotògraf de Dénia de gran prestigi. Començà amb 20 anys la seua formació en Fotografia a Catalunya. Des d’aleshores, ha documentat diferents esdeveniments arreu del món, com va ser el moviment antiglobalització contra el G-8, els Jocs Olímpics d’hivern en Vancouver, les OlAutoretrat_onesimpíades de Pequín, o la World Cup de China. Ha treballat per a diverses marques internacionals i amb personatges com Cindy Crawford, Nikole Kidman o George Clooney. Però mai ha oblidat les seues arrels, ni ha deixat de treballar en el nostre territori, significant un bon ambaixador a l’hora de difondre el panorama musical valencià. I és que és responsable d’un banc d’imatges d’alta qualitat de músics i solistes valencians com són Pau Albajos, Obrint Pas, Pep Gimeno “Botifarra”, La Gossa Sorda, Orxata Sound System, o Sergi Contrí, entre molts altres. 

Per la seua banda, el grup de la Xara, la Colla La Xareta, compleix 10 anys amenitzant festes i esdeveniments per tota la comarca amb la música popular, al so de la dolçaina i el tabalet. A més d’haver realitzat concerts i donat suport al Festa Carrer de la Xara, els xirimeters també transmeten la cultura musical valenciana a través de l’Escola de dolçaina, solfa i tabalet. 

El Grup de Danses de Jesús Pobre és un xicotet grup que, amb il·lusió i ganes, han anat fent-se grans i han delectat, amb els balls tradicionals, les celebracions dels pobles de la Marina Alta. Ambdues formacions simbolitzen eixa voluntat de mantenir i promoure la idiosincràsia i tradicions que defensem des de Compromís. 

Durant la setmana que ve es donaran a conèixer més detalls del que serà el programa d’una nit única, amb la cultura com bandera, i on la música, la dansa i la fotografia seran les protagonistes de la vinté segona edició. 

IMG_3258-1024x682
IMG_8713 IMG_8719