Compromís ha presentat aquest matí en roda de premsa el programa de la XXII Edició dels Premis de la Tardor. El premi individual “Tomàs Miquel Perelló”, com ja s’avançà la setmana passada, serà per al fotògraf de Dénia Xepo WS, i el premi col·lectiu serà de forma conjunta per a La Xareta i el Grup de Danses de Jesús Pobre. Com a novetat, enguany els premis es lliuraran en la sala Jauja, a l’Estació Marítima de Baleària, el divendres 20 de novembre. L’acte començarà a les 20 hores i comptarem amb la presència del diputat provincial de Compromís, Gerard Fullana, i amb l’actuació del guitarrista Vicent Ballester.
En la roda de premsa, Vicent Català, portaveu del col·lectiu de Compromís per Dénia, ha explicat el desenvolupament de l’acte, presentat per Mónica Palacios. Començarà a les 20 hores amb l’actuació del guitarrista Vicent Ballester, conegut a Dénia per la seua qualitat interpretant obres clàssiques.

aa 018

Durant la interpretació de Ballester, es projectarà un vídeo dels guardonats d’aquests darrers 21 anys. A continuació, es presentarà la trajectòria i treball del fotògraf de prestigi internacional, XEPO WS, mitjançant un audiovisual, i farà entrega del guardó el mateix Vicent Català. El secretari comarcal i d’organització de Compromís, Enric Vengut, lliurarà el premi a la Xareta, i el regidor de Cultura i Educació, Rafa Carrió, al grup de Danses de Jesús Pobre. Català ha comentat que enguany, com a novetat, es realitza l’acte en Jauja “donat que és un lloc molt adequat per a albergar les nombroses persones i col·lectius a què es convida, així com per l’estètica i atractiu del lloc”. En aquest sentit, el portaveu ha volgut agrair a Baleària la seua col·laboració, així com “la predisposició, només ho sol·licitàrem, a celebrar l’acte en les instal·lacions de Jauja”. A més ha agraït al company Joan Mascarell la seua col·laboració realitzant els “socarrats” (els guardons físics) i al periòdic Canfali, per prestar documentació fotogràfica de la història dels premis.

Rafa Carrió, portaveu del grup municipal a l’Ajuntament de Dénia, primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Educació, ha destacat la seua satisfacció per presentar com a regidor de Cultura una edició més dels guardons que, segons comentava “representen treball, igualtat, pluralitat, esforç, valencianisme i tradició: idees i valors que defensem des de Compromís”.

Autoretrat_ones

IMG_8713IMG_3258-1024x682

Carrió ha destacat en primer lloc la figura de Xepo WS, el fotògraf de Dénia amb prestigi internacional que ha promogut i difós amb les seues imatges el treball dels solistes i músics del panorama valencià. De la Colla la Xareta ha destacat seua espenta i il·lusió a l’hora de difondre la música popular valenciana, i simbolitzen, al so de la dolçaina i el tabalet “eixa part de la nostra tradició cultural més identificativa: la música”, ha afegit. Respecte al Grup de Danses de Jesús Pobre, el regidor ha incidit en la tasca de “rescatar els balls tradicionals valencians i compartir-los perquè no queden en l’oblit” que realitzen els balladors i balladores des de 2011 per tots els pobles de la comarca. L’edil convida a tota la ciutadania i a les associacions de Dénia i la comarca a gaudir d’un acte que “reconeix, mitjançant la fotografia, la música i la dansa, eixos valors que defensem i els quals queden reivindicats enguany de forma molt artística”.

aa 017

D’altra banda, Pere Escortell, Secretari de Sectorials, ha volgut recordar que, com cada any, després dels premis, el col·lectiu realitza el Sopar de la Tardor, en l’Indonesio 43 (Carretera de les Marines), amb el menú Rijstafel a un preu de 20 euros. Les places són limitades, per la qual cosa es recomana reservar posant-se en contacte amb Compromís, bé per telèfon, al 630028194, o per correu electrònic ([email protected])

plantillaNEGRO