Davant la crisi humanitària que ha suposat el conflicte bèl·lic en Síria i que ha obligat gran part de la població a desplaçar-se cap a Europa, Compromís per Dénia manifesta la seua voluntat d’adhesió a la xarxa de ciutats-refugi per a preparar dispositius d’acolliment. En aquest sentit, l’equip de govern, format per Compromís i PSPV-PSOE, traslladarà a la resta de grups polítics una moció la setmana vinent en la Comissió de Benestar, convidant-los a sumar-se a la iniciativa i ratificar-la en la pròxima sessió plenària.

L’executiu engegarà un registre auxiliar d’habitatges acollidors en l’Oficina de Serveis Socials (Plaça Arxiduc Carles), per tal que s’hi inscriguen les persones que puguen acollir a refugiats. A més a més, convocarà de forma immediata la Mesa Solidària, formada per Creu Roja, Cáritas, l’Exèrcit de Salvació i l’Església Evangelista. L’objectiu és coordinar accions i plans d’ajuda des del municipi.

Dénia és una ciutat solidària. No pot quedar-se impassible cap a aquesta tragèdia. Convidem a tota la ciutadania a implicar-se i col·laborar, en la mesura de les seues possibilitats, en l’atenció dels refugiats.