Com cada any, Compromís es reuneix en el carrer de Vicent Andrés Estellés, al costat de la Glorieta del País Valencià, per a rendir homenatge al gran poeta de Burjassot, amb sopar de cabasset i el recital de poemes, realitzat aquest any per part dels integrants de la llista d’eleccions municipals de 2015. Serà el divendres 11 de setembre a partir de les 20.30 hores.

Com a novetat aquest any, Compromís té el plaer de rebre al cantautor valencià, Albert Bertomeu, que interpretarà alguns dels poemes d’Estellés presents en el llibre-disc “Estellés Infinit”, un recull de música i poemes il·lustrats publicat per Edicions del Butllent.

Cal recordar que aquesta festa es realitza en el mes de setembre per a commemorar el naixement d’un dels referents literaris més importants del segle XX al nostre territori, el qual també va estar molt vinculat a Dénia. L’origen de la festa Estellés va sorgir fa prop de 7 anys, implantant-se progressivament pels pobles de la geografia valenciana. Es va inspirar en la Nit de Burns, una celebració escocesa que de manera semblant commemora el naixement de Robert Burns, un dels seus poetes més venerats.

En Dénia les primeres festes eren al Col·legi Sant Vicent Ferrer, fins fa un parell d’anys que, de forma consolidada, s’ha ubicat en el carrer dedicat al poeta. Durant aquests 6 anys d’història, han participat multitud de persones i han actuat artistes com Paco Muñoz, Rafa Xambó o la Rondalla Vent, Pols i Pua, entre altres. En aquesta ocasió s’espera l’assistència de més de 200 persones. Compromís convida a tot el món a gaudir d’aquesta nit d’agermanament i cultura.