Avui parlem amb Eva Ronda, una dona que ja porta el somriure incorporat de sèrie. És llicenciada en psicologia i s’ha especialitzat en inserció socio laboral en col·lectius amb risc o situació d’exclusió. És la número 3 de la candidatura de Compromís per Dénia.

T’estrenes en la política com a número 3 de Compromís, és a dir, per la porta gran. Estàs preparada?
De vegades, és millor començar de zero amb una actitud “desintoxicada”, però eufemismes a banda, sóc conscient del que comporta dedicar-se a la política i com que em considere una persona empàtica, legal i molt resilient, tinc la certesa de que seré capaç d’afrontar este repte amb molta il.lusió i bona voluntat.
Tot i així, vaig tindre alguna experiència formant part del comité d’empresa de Creama com a delegada de personal, pel que pense que, junt amb la formació que he anat adquirint al llarg de la meua vida, estic plenament capacitada per poder desenvolupar dita tasca.

Què té Compromís per Dénia que no tinguen la resta de partits?
Per a mí, el més important és que conforma un grup transparent i “compromés”, com molt bé indica el seu nom, amb tot el que signifiquen les meues arrels. És dir, cultura, tradicions, llengua, medi ambient, identitat i història d’un poble, del nostre país, però sobretot, compromés amb les persones, amb el seu benestar que és, en definitiva, l’objectiu últim de tot ésser humà.
Compromís pensa en la gent com a pilars fonamentals de la societat, donant-los el protagonisme que els correspon, amb un tracte d´igualtat de condicions i d´oportunitats en tots els sentits.

Per la teua professió ets encara més conscient de la destrucció d’ocupació que ha patit Dénia en els últims anys. Què és el que fa falta?
En primer lloc, resulta necessària una gestió adequada i transparent dels diners públics per tal de fer-ne un bon ús i aconseguir els seus objectius finalistes.
Per una altra banda, cal dinamitzar l’economia emprenent mesures que faciliten la incorporació de noves empreses agilitzant les tramitacions, abaratint els impostos i aportant seguretat jurídica. Així com incentivar a aquelles empreses que contracten gent desocupada amb unes condiciones dignes i no proliferant el treball precari i estacional, provocat en part per la darrera reforma portada a terme per l´actual govern que permet flexibilitzar la jornada i recolzar la contractació a temps parcial per part dels empresaris, per la qual cosa,  s’aprecien encara més si cap, les diferències.
A conseqüència de totes aquestes qüestions, llance una proposta que consisteix en la creació d´un Consell municipal d´Ocupació participatiu per unir esforços i bones pràctiques, crear sinèrgies en la mateixa direcció i així fomentar la creació d´ocupació i formació adequades a les tendències actuals, afavorint també la incursió de les empreses locals en les noves tecnologies que les modernitze.
Canviaria el model productiu, instauraria una reforma fiscal, derogaria la reforma laboral del 2012, augmentaria els salaris i reclamaria polítiques d’ocupació adaptades al mercat actual.

T’agradaria ser regidora de… 
De les persones!!!! Del benestar de les persones.
Evidentment, hi ha moltes àrees i molts assumptes que en són importants, però jo sóc, he estat i seré una persona justa a la que no li agrada el patiment gratuït i com a psicòloga n’estic convençuda que tot allò que estiga relacionat amb aconseguir un grau de benestar o felicitat, per poquet que siga, ja en val la pena.
Crec que ha d´existir un equilibri i hem de prioritzar en el sentit que no podem permetre que ningú puga viure sense unes condicions mínimes d’habitabilitat, seguretat, salubritat, educació….. en definitiva, en unes condicions mínimes d’existència que aporten una qualitat de vida a la ciutadania.
Així doncs, la regidoria de benestar social, sanitat, personal, ocupació, dona i igualtat, etc. serien exemples d’àrees d’intervenció on em sentiria realment còmoda.

 Per què creus que Dénia tornarà a somriure amb Compromís?                     Necessitem somriure, cal una reacció per part de tothom, un canvi de perspectiva.
No ens agrada la política de “ tirar-se els trastos al cap “ uns als altres.
Promoure aspectes com ara la gastronomia, el turisme, etc. de Dénia està molt bé, però sense un treball paral·lel que garantisca unes condicions i infraestructures adequades, amb poca oferta cultural, mínimes connexios de transport i gent amb un panorama econòmic i social descoratjador, és baix el meu punt de vista, quedar-se amb la pota coixa.
Compromís aposta fort per les persones i per aportar solucions amb els seus valors que la fan idònia per afrontar aquesta transició. Equitat, justicia, pertinença,solidaritat, unitat, transparencia, equilibri amb el medi, harmonia, igualtat…i tot amb Valentia!!