((article publicat al Canfali Marina Alta el 04/04/15))

Les Corts Valencianes van aprovar las setmana passada, amb els únics vots del PP, la llei de reconeixement, protecció i promoció de les senyes d’identitat del poble valencià, una llei que ja prevèiem innecessària, electoralista i que l’únic que pretén és buscar la divisió dels ciutadans valencians.
No cal que li donem més “canxa” al PP, jo crec que fins i tot ells saben que aquesta llei no té sentit i que l’únic objectiu és crear polèmica i fins i tot “odi” entre nosaltres. Saben i sabem que tractar de definir els trets identitaris valencians i respectar la llengua i la seua “individualitat” només els servirà per atraure vots anticatalans. Però nosaltres sabem, i supose que ells també, que aquest perfil de votant ja està més que caduc i que l’anticatalanisme ja no fa saltar l’espurna que encenia el foc fa uns anys. Però, personalment, crec que el PP sap que no li queden molts mistos més que cremar i que en maig se’ls acaba el “xollo”.
A partir de maig, les senyes d’identitat ja no seran notícia perquè la gent que realment vetllem per la nostra llengua i per la nostra cultura, utilitzarem aquestes eines amb més trellat que ells, les cuidarem i les mimarem com es mereixen i no només com un instrument electoralista per tractar de crear més malestar que benestar.
El mal que el PP puga fer amb aquesta llei és molt limitat i ho saben, queda molt poc per a les eleccions i tots sabem que perdran el control de la Generalitat, el nou govern valencià serà molt més assenyat en temes de llengua i identitat, per suposat. Aquest Observatori de les Senyes d’Identitat té molt poc temps per a actuar i dir-nos si som o no valencians.
Per això, no hi ha molt més a dir, perquè al BLOC sempre hem sabut qui som i d’on venim, també ho sabem ara amb Compromís i no ha de vindre ningú del PP (del PP!!) a dir-me que sóc menys valencià que ells.

Josep Crespo