Compromís per Dénia ha volgut fer públic el seu suport a la Plataforma de Defensa de la Sanitat Pública a la Marina Alta adherint-se a les accions de la mateixa anunciades en l’assemblea celebrada aquesta mateixa setmana. “El futur de la qualitat de la sanitat de la nostra comarca és que aquesta torne a ser pública i que es trenque d’una vegada per totes amb l’empresa que ha posat en perill la salut dels nostres veïns i veïnes”, ha explicat Rafa Carrió, candidat a l’alcaldia de Dénia.

La concessió de Marina Salut ha portat a la nostra ciutat més problemes que solucions, i segons Compromís, la Generalitat Valenciana estalviaria més diners si el servei fora totalment públic i a més no es beneficiarien les empreses privades. “La privatització de la sanitat és un saqueig en tota regla a les nostres butxaques, la sanitat pública és més econòmica i eficient que la privada”, explica Carrió.

De fet, Compromís per Dénia sempre ha defensat que ha de ser la nostra ciutat, com a capital d’una comarca maltractada en matèria sanitària per part de la Generalitat, la que ha d’encapçalar la lluita per la millora de la sanitat i com a màxim representant, l’alcaldessa Ana Kringe ha de ser la líder d’aquesta lluita.

Sanitat universal
D’altra banda, afegir que Compromís, com a formació política signant de la Declaració Institucional per la Universalitat del dret de la Salut, ha participat en un acte organitzat a Madrid esta setmana, en el qual els signants es comprometen a posar en marxa les mesures legislatives, polítiques i pressupostàries necessàries per restituir el model sanitari universal, tal com contemplava la legislació espanyola abans de l’adopció del Reial decret llei i eliminar, així, les figures d’assegurat i beneficiari.
La Declaració compromet els partits signants a incloure en els seus programes electorals mesures concretes que, mentre seguisca en vigor l’actual legislació estatal, garantisquen el compliment en totes les comunitats autònomes dels supòsits als quals el Reial decret llei reconeix el dret gratuït a l’assistència sanitària: menors d’edat, dones embarassades, sol•licitants d’asil i víctimes de tràfic de persones. Així mateix, els partits hauran de donar els passos necessaris per prohibir l’exigència de pagament per serveis sanitaris o medicaments que s’aplica a immigrants sense targeta sanitària o en situació administrativa irregular.