Este matí Compromís per Dénia ha presentat en roda de premsa la V Festa Estellés que se celebrarà a Dénia el pròxim divendres, 26 de setembre. La festa, igual que en anys anteriors, tindrà lloc al carrer Vicent Andrés Estellés, al costat de la Glorieta del País Valencià, a partir de les 20 hores. Enguany, entre els vora 50 participants es comptarà amb la presència de l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià, qui llegirà també un poema del poeta de Burjassot.
La revetlla consistirà en un sopar de cabasset dins d’un ambient familiar i festiu, una lectura de poemes i una actuació musical. Tal i com ha anunciat el secretari d’organització de Compromís, Sebastià Garcia, hi haurà personalitats del món de l’esport, de les falles, dels Moros i Cristians, de la premsa local, així com dels propis botiguers del carrer.
Després del sopar, que cadascú es portarà de casa (l’organització s’encarrega de la picaeta i posarà beguda a la venda) tindrà lloc el recital de poesia, en el qual es llegiran una cinquantena de poemes a càrrec dels participants voluntaris.
La nota musical la posarà la Rondalla Vent, Pols i Pua, que amenitzarà una revetlla que espera repetir l’èxit de participació de les passades edicions.
Sebastià Garcia ha explicat la relació de Vicent Andrés Estellés amb la ciutat de Dénia, així com l’inici de la festa Estellés i la consolidació a tot el territori valencià. “Estem disposats a passar-ho bé i a gaudir de l’esperit d’aquesta festa, que té per objectiu reforçar i defensar allò que és consubstancial amb nosaltres, allò que estimem: la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre país”, ha explicat Garcia. “És un orgull per a tots els deniers i denieres la difusió que Estellés va fer de la nostra ciutat i aquest homenatge que li fem cada any és un gran encert i una ocasió més per a difondre la nostra cultura, els nostres autors i la nostra llengua. Aquesta és una festa per honorar el poeta més prolífic del País Valencià, des del temps d’Ausiàs March”.
Tal i com ha explicat Garcia, la iniciativa de les Festes Estellés va nàixer de la mà de l’escriptor valencià Josep Lozano el juliol de 2010. La festa s’inspira en el ‘Burns Supper’, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular. Aquell any va ser un èxit a molts llocs, però el més important és que sembla que s’ha consolidat i la gent ja espera amb ànsia el mes de setembre per poder gaudir de la poesia del poeta de Burjassot.

este 1