Prou de control social. Ja està bé.
A Dénia vivim moments que impedeixen implicar-se socialmente en el model de ciutat, ben poc o no res per part de les institucions municipals.
El govern local actual de PP i CU no vol que hi haja reivindicacions de la ciutadania, al marge de les que el mateix equip de govern és capaç de controlar.
És allò de «jo organitze les protestes, jo munte les manifestacions, jo les dirigisc, jo me’n faig càrrec i controle,..».
L’Agenda 21 Local, com a tal, fa temps que es va convertir en una cosa per a la qual no va nàixer. Una plataforma feble, gairebé inexistent i a l’ús de la direcció.
La ferramenta de participació ciutadana ha deixat de complir amb la seua funció bàsica (carta de participació ciutadana).
El PP vol que els deniers i denieres siguem un ramat de submissos i silenciosos ciutadans.
Les úniques reivindicacions socials reals que es mantenen vives són aquelles que lluiten contra les injustícies més sagnants, i que en la nostra ciutat en són moltes: per exemple, es propiciades pels diferents «Gobiernos de España« de populars i socialistes que han fet que encara no tinguem la connexió ferroviària amb València. La privatització que ens ha portat a una decadència de la sanitat pública, impulsada pel PP. Les retallades en matèria educativa. La falta de planejament i gestió global en el nostre port. Els desnonaments constants… i més recentment el permís per fer prospeccions petroliferes al nostre litoral (motiu que ens va portar a demanar un referèndum per a que tota la població es manifeste a favor o en contra del projecte) i les retallades en prevenció i extinció d’incendis que hem patit en el darrer foc que ha cremat 450 hectàrees al parc natural del Montgó.
Les propostes en positiu han deixat d’emergir des del cor de la pròpia societat deniera, i això –vullguem o no– redueix la democràcia al mínim.
I eixe és l’objectiu dels dos grans partits majoritaris: mantindre el sistema polític i social que els beneficia i s`ha acabat.
Ara, altra vegada des del govern municipal, volen dirigir una nova i suposada participació social. La demanda se centra en que la ciutadania decidisca sobre la creació d’un moll per a embarcacions turístiques….
El PP i Centre Unificat volen a la gent manifestant-se i participant de les decisions en aspectes que ni molt menys són prioritaris. Propostes per a les quals es demana la participació del poble sempre que no afecte als seus interessos partidistes.
S’imaginen que el PP li sol·licitara a l’Agenda 21 Local i a la ciutadania que es manifestaren a favor de la privatització de la Sanitat Pública, que ha propiciat el partit de Rajoy i Fabra?. S’imaginen que el PP fera el mateix demanant a l’Agenda 21 Local i a la ciutadania que votaren per a saber si estan a favor del tancament d’RTVV. De les retallades en l’ensenyament, en la prevenció d’incendis a Dénia i la resta del País. Dels desnonaments. De «los grandes eventos» de Camps i Rita. Del rescat bancari i tants altres?
No s’ho imaginen, veritat?
Des de Compromís treballem per recuperar la iniciativa dels nostres veïns/es. Apostem per una participació social real i directa.
No volem que el bipartidisme ens deixe adormits. Volem que el poble isca al carrer en llibertat i done la seua opinió.
Només així hi haurà diàleg, només així hi haurà consens, només així avançarem. Només així, será veritat la Participació i la Cooperació social.
Sectorial de Participació Ciutadana