((article publicat el passat 13 de setembre al Canfali Marina Alta))

No sé si en tots estos anys hi haurà algú que encara no se n’ha adonat, però a mi aquest engany mai m’ha fet efecte. Realment queda algú en Dénia que es crega el discurs de Centre Unificat i la seua líder Pepa Font?
La flamant regidora que governa en coalició amb el PP des de fa tres anys i mig i que va estar també dins del govern del pentapartit des de 2008 al 2011, només fa que fer aclariments i discursos manipuladors en els quals vol desmarcar-se de les polítiques del Partit Popular. Però per a qui no ho sàpiga, Font se’n va eixir de les files del PP fa uns anys, on va arribar a ser la seua número dos, per a liderar el seu propi partit. És a dir, la marca Centre Unificat, que queda tan bonica, no és més que el Hacendado del PP, és a dir, són exactament el mateix però amb un altre nom i una altra cara.
Queda molt bé veure a Font desmarcar-se de les polítiques més fatxendes del PP o refermar soto voce que les propostes populars no són les més adients però a l’hora de la veritat demostren ser exactament el mateix, i sinó, per què encara no han trencat el pacte?
Ens fan veure que hi ha diferències personals entre Pepa Font i la mateixa Ana Kringe, que no es parlen, que no es poden ni veure, però a l’hora de la veritat no veiem ni una recriminació ni mitja; tot són pamplines, i sobretot, damunt la taula està el pacte amb el qual governen la ciutat de Dénia.
Fa anys ja que venen amenaçant en trencar el pacte, que si les decisions d’urbanisme no passen per la regidora, que si no s’aprova el Pla General perquè al PP no li interessa, que si no em feu cas la coalició de govern no arriba a final d’any. Però ha passat ja quasi una legislatura i no hem vist ni un canvi ni mig. Només hem vist performances molt ben representades i mentides molt ben contades. Hi ha rumors que l’únic que lliga a Font a portar-se bé amb Kringe és la nòmina del seu número dos, Juan Carlos Signes. Però això és només part de la seua estratègia política i, sobretot, electoral.
Falten nou mesos per a les eleccions, les enquestes no donen molt bons resultats per als partits grans, tot apunta que PP i PSOE seran els grans perjudicats, tant en l’àmbit local com nacional i això fa que Pepa Font vullga agafar-se encara més fort a les sigles CU, però això com molts de nosaltres sabem és només aparença, la imatge que vol donar a la galeria, als seus votants i als que encara no se n’han adonat.
Però cal tenir-ho clar, com ha dit esta setmana la mateixa Pepa Font en roda de premsa, la seua “lleialtat a l’executiu, a l’alcaldessa i a l’equip de govern està fora de tot dubte”, i és que no ens enganyem, Centre Unificat és només la marca blanca del Partit Popular, per molt que els pese a alguns en estos temps que estem vivint.

JOSEP CRESPO I FERRER
PORTAVEU DE COMPROMÍS PER DÉNIA