((article aparegut el 6 de setembre al Canfali Marina Alta))

El nou curs s’enceta amb la nova llei de la “LOMCE” amb un enfocament mercantilista, en contra dels sectors renovadors de la comunitat educativa que creuen en els projectes globalitzadors, en la importància de les arts, de les lletres, de l’estudi dels clàssics, del sentit en l’educació del mètode cièntífic, etcètera… en conclusió en una educació que forme persones preparades per a decidir el seu futur.

En aquest nou curs 2014-2015, tot són novetats, encara que no, les que voldríem. Comencem amb presses, avançant el dia d’inici a les aules, amb una calor asfixiant, improvisant i sense atendre els veritables problemes educatius:
Per a quan una escola pública 0-3 anys?
Per a quan assegurar la inclusió de tots els alumnes que tenen el dret de viure i aprendre en el seu entorn?
Per a quan una atenció veritable a la problemàtica dels immigrants?
Per a quan una atenció veritable dels més desfavorits?
Per a quan restituir la dignitat del poble valencià que veu com desapareix la immersió, es reduixen les hores de valencià, s’eliminen línies, s’obliga a fer els estudis en castellà?
Per a quan la desaparició de barracons?
Per a quan estudis seriosos del mapa escolar?
Per a quan la dignitat dels ensenyants que veuen minvar el seu poder adquisitiu, les seues possibilitats de formació i augmentar el desprestigi de la seua tasca?
Per a quan una escola pública, laica, inclusiva i de qualitat?
Els canvis que fa el PP són propaganda barata que comporten un endarreriment del procés de modernització de l’ensenyament i que menyspreen la comunitat educativa.
A Dénia la Senyora Sivera fa el que pot, i tots li estan agraïts, pobreta, … pinta per ací, netejadores per allà i mentre tant no ha pogut arribar a:
Solucionar el tema de l’aire condicionat.
Els barracons de la Xara i del Maria Ibars.
El transport escolar de Les Rotes i Les Marines.
Els accessos a tots els centres, …
El dret dels ciutadans del seu municipi, de seguir el batxillerat en valencià, al tercer institut.
La casa no es comença per la teulada. El primer que han d’aprendre els partits i sobretot el que representa vosté, senyora Sivera, és a no menysprear la comunitat educativa i a fer les coses amb temps i amb tranquil•litat i escoltant a tots els professionals, no sols els del sector més conservador, i sinó, … “Virgencita déjame como estoy” que ja tenim molts projectes de qualitat encetats. Això és bàsic Senyora Sivera perquè l’ensenyament puga prosperar. Però vostés volen canviar-ho tot, abans de les pròximes eleccions, que els mercats i els mercaders els esperen.
Des de Compromís volem que tot comence a ser diferent i tenim clar que el millor és una política de baix cap a dalt i d’aquesta manera entenem la “Sectorial d’Educació”, des de la qual treballem a la nostra coalició.
Animem a tota la gent que s’identifica amb el nostre projecte a que s’acoste a Compromís:
Mestres, professors/es, psicòlegs, pedagocs/gues, educadors/es socials, tècnics especialistes en educació infantil, pares, mares, AMPES, associacions de discapacitats, estudiants… veniu que no ens manca la il•lusió.

Sectorial d’Educació de Compromís per Dénia