El regidor i portaveu de Bloc-Compromís, Josep Crespo, qualifica “de vergonya” l’aprovació que es va dur a terme en el plenari extraordinari celebrat ahir dels projectes per al Pla Confiança, gràcies als vots a favor del PP, CU i del PSOE. “Una vegada més aquest equip de govern s’està burlant de la ciutadania i ara ho fa amb el suport del partit majoritari a l’oposició”, ha declarat.
Tal i com va declarar en la seua intervenció, Josep Crespo va qualificar de “frau” i “paripé” tot el procés de votació i de selecció dels projectes, per diverses raons: per no haver-se fet segons els criteris fixats per l’Agenda 21 Local, per no haver consultat la selecció dels projectes i per un procés de votació fraudulent en el que qualsevol persona podia votar diverses vegades i des de qualsevol lloc del món. A totes aquestes queixes, que ja havia manifestat anteriorment el regidor en roda de premsa, Crespo va afegir que mitja hora abans del projecte, va poder comprovar com s’havia canviat l’ordre dels projectes guanyadors i que s’havien deixat fora alguns projectes més votats per posar-ne d’altres. “Açò últim va fer que finalment decidira no formar part d’aquesta farsa i anar-me’n del plenari sense votar ja que, no volia contribuir a aquesta presa de pèl a la ciutadania”, ha explicat Crespo. També va ajudar a la seua decisió el fet que en la comissió s’informara que la ubicació de l’estació d’autobusos encara s’havia d’estudiar, “per tant, per a què ha servit la votació?”.
El regidor s’ha queixat de la falta de documentació que s’ha facilitat a l’oposició en aquest procés ja que, a l’hora de la votació no hi ha cap informe tècnic o valoració econòmica dels projectes. Crespo no entén com Chelet va justificar els canvis d’última hora amb l’excusa dels motius pressupostaris quan a hores d’ara encara no s’ha facilitat cap documentació al respecte de la previsió econòmica de 2014.
Per últim, lamenta que no només els membres de l’equip de govern (PP i CU) votaren a favor dels projectes sinó que també es comptara amb suport del PSOE, qui criticant el procés i la tria de projectes, ha contribuït també a la farsa muntada per l’equip de govern. “El PSOE, amb el seu suport, està enganyant també els veïns i veïnes de Dénia que havien confiat en ells per defensar els seus interessos. Jo no vull trair a ningú i per això no he format part del procés, si ells no estaven d’acord, no entenc per què no han sigut coherents”.