Representants i simpatitzants de Compromís per Dénia han assistit a la manifestació convocada a Dénia per l’educació pública convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de la Marina Alta.
Compromís per Dénia subscriu punt per punt els motius d’aquesta vaga que són, sobretot, els de la defensa d’una educació pública, gratuïta, laica, valenciana, democràtica i de qualitat per a totes i tots.
Josep Crespo ha manifestat que “estan en joc la millora dels drets socials, laborals i econòmics del personal que treballa en el sistema educatiu però sobretot, s’han d’establir mesures que compensen les desigualtats socioeconòmiques de les famílies i de l’alumnat per a garantir una correcta escolaritizació des de l’educació infantil fins a la universitat”.
Des de Compromís consideren que les retallades aprovades pel govern valencià i el decret Vela ha de ser derogat, a més de que s’ha de considerar el valencià com a llengua vehicular en tot el sistema educatiu, així com l’atenció a la demanda dels programes en valencià.