El regidor i portaveu de Compromís per Dénia, Josep Crespo, ha presentat una moció per al pròxim plenari en la qual demana que s’inicie un procés de pressupostos participatius a Dénia, de manera que els veïns i veïnes puguen decidir almenys una part del pressupost d’inversions. A aquestes alçades de l’any, els pressupostos ja haurien d’estar confeccionats i al parer de Compromís, l’oposició ja els hauria d’haver vist, però de moment encara no s’ha fet cap pas. Per això, Crespo opina que no serà per a enguany que s’inicie el procés, però almenys de cara a l’any que ve.
“La participació ciutadana implica una nova forma de relacionar-se entre la ciutadania i els poders públics, la demanda dels últims anys ens ha fet concloure que no només els polítics poden implicar-se en la formulació, en l’execució i el control dels poders públics, també ho poden fer les associacions cíviques. I això és el que vol Compromís”, ha declarat Josep Crespo.
Compromís insisteix que la participació no és només beneficiosa per a la ciutadania, també ho és per als governants, ja que s’eixampla el concepte de democràcia.
A Denia, Compromís demana uns pressupostos participatius que permeten a la ciutadania triar una part del pressupost d’inversions amb l’objectiu d’introduir un mecanisme de democràcia directa en la gestió pressupostària.
Josep Crespo recalca que són els ciutadans els qui han de triar què es fa amb els seus diners però s’ha de fer bé: “no ens serveix un procés com el del Pla Confiança, que ha resultat ser un autèntic frau”.