Compromís per Dénia vol fer públic el seu suport a la vaga general per l’educació pública que els sindicats han convocat per al pròxim 24 d’octubre i el seu portaveu, Josep Crespo, ha anunciat la seua intenció d’assistir a la manifestació convocada per la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de la Marina Alta que està prevista per al mateix dia a Dénia.
Compromís per Dénia subscriu punt per punt els motius d’aquesta vaga que són, sobretot, els de la defensa d’una educació pública, gratuïta, laica, valenciana, democràtica i de qualitat per a totes i tots.
Josep Crespo ha manifestat que “estan en joc la millora dels drets socials, laborals i econòmics del personal que treballa en el sistema educatiu però sobretot, s’han d’establir mesures que compensen les desigualtats socioeconòmiques de les famílies i de l’alumnat per a garantir una correcta escolaritizació des de l’educació infantil fins a la universitat”.
Des de Compromís consideren que les retallades aprovades pel govern valencià i el decret Vela ha de ser derogat, a més de que s’ha de considerar el valencià com a llengua vehicular en tot el sistema educatiu, així com l’atenció a la demanda dels programes en valencià.