Compromís per Dénia ha celebrat la Diada del 9 d’octubre un any més davant l’estàtua de Jaume I, del escultor Alberdi, amb una ofrena de flors, música de tabal i dolçaina i balls de danses tradicionals. La nota política l’han donada Enric Vengut, secretari comarcal, i Maite Far, regidora de Benidoleig, que en els seus parlaments han reivindicat el valencianisme de Compromís i han criticat el govern del PP a la Generalitat, per marginar i enganyar la ciutadania.
Compromís per Dénia reivindica la celebració del 9 d’octubre en aquesta plaça i no en l’Ajuntament, on la celebra l’equip de govern, perquè ací es reivindica millor la valencianitat i la importància d’aquesta diada. “L’equip de govern s’hi amaga i renuncia a les nostres senyes d’intentitat”.
Més d’un centenar de persones s’han apropat fins a la plaça per celebrar la festivitat del País Valencià amb Compromís de Dénia, que enguany ha triat com a portaveu de la comarca el secretari de la coalició a la Marina Alta, Enric Vengut, qui ha criticat la gestió del PP i ha reivindicat respecte per a la societat de part dels governs de la Generalitat i de l’Estat Espanyol: “s’ha fet una gestió econòmica nefasta, han estat jugant amb els nostres recursos, que han destinat a rescatar a la banca, eixa banca que fa fora de casa a les persones”.
La tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Benidoleig, Maite Far, ha comparat el que ha passat al seu poble, amb la moció de censura, amb la realitat actual del País Valencià. “l’oposició conformada pel Partit Popular i el Partit Socialista ens van presentar una moció de censura contra el govern de Compromís, i ho feren basant-se en mentires, difamacions i interessos personals. I es què allò que va passar al meu poble es la viva imatge del que passa arreu del País Valencià. La impotència de veure que nosaltres estem en sintonia amb el poble i que encapçalem les reivindicacions de la societat, i que ells queden al marge i marcats com els principals culpables. No tornaran a enganyar a ningú.
L’acte ha transcorregut amb tota normalitat i per finalitzar s’ha fet l’ofrena de flors a Jaume I al so de la Muixeranga. Els gegants Tirant i Carmesina de Dianium Dansa també han posat el toc festiu i reivindicatiu a la jornada.

IMG_9337

IMG_9350

IMG_9355

IMG_9371

IMG_9384