El portaveu i regidor de Bloc-Compromís per Dénia, Josep Crespo, ha comparegut este matí en roda de premsa per explicar la seua postura després del plenari extraordinari i urgent convocat per ahir dimarts en el qual es va aprovar el Marc Pressupostari per al període 2014-2016. En primer lloc, Crespo ha explicat per quina raó no va intervindre durant la celebració de la sessió plenària: “estava molt molest amb el regidor Vicente Chelet perquè la setmana passada va prometre que abans de portar a ple aquest document faria una reunió amb tots els partits polítics i no ho ha fet, de nou ens ha tornat a enganyar i presenta un document tècnic que ja està tancat i en el qual l’oposició no pot aportar res. Al ple em vaig dedicar a escoltar les seues raons per poder parlar ara, ja que a la comissió només va parlar l’interventor”,
Com que el document ja està aprovat i tancat abans de presentar-lo, les propostes de Compromís, tal i com ha explicat el seu regidor, són primer de tot que l’equip de govern aplique la baixada de l’IBI en 2014 i no en 2015, tal i com pretén el govern de PP i CU. “Com que no tenen cap estratègia de govern i han demostrat ser uns mals governants, volen assegurar-se tindre els votants contents en l’any d’eleccions”, ha criticat Crespo.
L’edil de Bloc-Compromís ha plantejat a l’equip de govern que si volen tindre el seu suport han de baixar al carrer i veure les necessitats dels ciutadans, per tant, han de reduir el nombre de càrrecs de confiança, rebaixar el sou de l’alcaldessa i dels regidors alliberats i reduir despeses de protocol. “Si no volen deixar el seu estatus i els seus privilegis, que no compten amb nosaltres, els polítics hem de donar exemple i hem de començar amb aquestes mesures”, afegeix Josep Crespo.
Pel que fa al document del Marc Pressupostari aprovat, el regidor critica que han tingut tres mesos per a preparar-lo i durant aquest temps no han convocat a l’oposició a cap reunió. A més a més, Crespo critica que presenten un document tècnic i que en la comissió va haver de defensar l’interventor, sense que ni PP ni CU donaren la seua opinió al respecte. “Aquesta és la política que saben fer?”, es pregunta Crespo.
El regidor ha criticat també que el regidor Vicente Chelet plantege com a mesura estrella la baixada dels impostos i que li pegue moltes voltes al capítol d’ingressos, quan en realitat eixa és la seua obligació legal, la de reduir el deute legal. Crespo asesgura que no els interessa parlar de les despeses, on en realitat si que haurien de modificar molt, i per això se centren en els ingressos.
“S’omplin la boca dient que ells no seran qui retallen en personal però ho fan per tapar que realment on no volen retallar és en càrrecs de confiança o en els seus sous. No existeix un estalvi real perquè en el capítol de despeses no hi ha retallades”, explica Crespo.,
El regidor de Bloc-Compromís ha criticat que en el capítol de document on haurien d’aparèixer les mesures per a reduir les despeses, l’equip de govern només en marque una de les 15 opcions, i aquesta és la de “Altres mesures pel costat de despeses”. És a dir, que no sabem quines són aquestes mesures.