El grup municipal Bloc-Compromís de Dénia ha plantejat una moció per tal que l’Ajuntament esborre, d’ofici, les pintades, cartells o adhesius que exalten el feixisme o inciten a l’odi de qualsevol tipus i, també, que manifeste la voluntat de dedicar un carrer a la memòria de Guillem Agulló, víctima de la violència feixista.
Josep Crespo, regidor del Bloc-Compromís, ha comentat que la legislació vigent “condemna l’apologia i exaltació del nazisme, el feixisme, el racisme, l’homofòbia, etc, i fins i tot possibilita dur a aquells que promouen l’odi davant els tribunals. En aquest sentit, pensem que l’Ajuntament també ha de prendre cartes a l’assumpte per tal d’evitar aquesta apologia de l’odi, així com oferir motius de reflexió envers les seues conseqüències”.
En aquest sentit, Crespo ha explicat que una mesura bàsica seria “evitar que membres de la nostra societat se senten insultats i amenaçats cada volta que passen davant d’una pintada, adhesiu o cartell feixista”.
I d’altra banda, i pel que fa a la reflexió sobre les conseqüències de la incitació a l’odi i al feixisme, Bloc-Compromís vol recordar el cas de l’assassinat, la matinada del dia 11 d’abril del 1993, ara fa 20 anys, d’un jove de 18 anys natural de Burjassot, anomenat Guillem Agulló i Salvador, a mans d’un grup de joves pertanyents a grups d’ideologia feixista.
Aquell fet no va ser un crim casual, no va ser fruit d’una baralla, va ser un assassinat polític. Guillem Agulló va ser mort d’una navallada per raons ideològiques. En el Títol I Dels drets i deures fonamentals. Article 16. punt 1 diu que es garanteix la llibertat ideològica, religiosa i de culte dels individus i les comunitats. Tot crim realitzat contra un individu per raons polítiques, ideològiques o religioses, és un crim contra tota la societat, i per això el grup Bloc-Compromís vol que Dénia dedique un carrer al seu nom.