Crespo fa dos mesos que va demanar les factures i els contractes de la seua instal•lació i encara no ha rebut resposta. El grup Bloc-Compromís s’ha queixat que més de dos mesos després de que es demanaren per registre d’entrada al departament d’intervenció les factures de les faroles fotovoltaiques instal•lades a finals de 2010 a la zona del Montgó i l’expedient de contractació i muntatge de les mateixes, encara no han rebut cap resposta per l’equip de govern. “Necessitem saber quants diners han costat a Dénia unes faroles que no estan donant cap rendiment a la ciutat i l’equip de govern ens amaga eixa informació”, explica el regidor Josep Crespo.
El grup municipal Bloc-Compromís de Dénia ha criticat aquestes faroles des del seu començament i ho continua fent considerant que la instal•lació d’aquestes faroles ha sigut com “tirar els diners al fem”. El problema és que, a més a més, l’equip de govern no informa de quants diners exactament han costat a Dénia aquestes faroles.
Des de la col•locació d’aquestes faroles, el grup municipal Bloc-Compromís ja va criticar la “deficient” instal•lació de les mateixes i vora dos anys després els problemes continuen sent els mateixos. El Bloc-Compromís ja va criticar que aquestes faroles no són efectives, ja que les bateries s’esgoten prompte i no il•luminen com toca aquesta zona. Però a banda d’això, considera que aquestes faroles impedeixen el bon pas del vianant ja que envaeixen gran part de la vorera, un espai que hauria estar dedicat exclusivament al pas del vianant. I a més a més, moltes d’elles no funcionen.

Josep Crespo critica que l’equip de govern haja deixat tant de temps per a fer alguna cosa i exigeix responsabilitats al regidor Sisco Signes. Perquè ja fa molt de temps que a més d’aquestes crítiques, s’ha detectat també que la majoria d’aquestes faroles estan col•locades al costat d’arbres que les tapen en la seua totalitat i per tant, no deixen que aquestes puguen absorbir la llum solar suficient per a transformar-la en energia. Crespo: “la col•locació d’aquestes faroles no acompleix els seus objectius inicials ja que entorpeix el pas del vianant i continua havent-hi molt poca llum per a poder transitar de manera segura quan es fa de nit”.
Crespo critica que es va fer una inversió molt gran en aquestes faroles i no han resultat efectives. Així, el BLOC-Compromís, tal i com ja va fer en 2010 i 2011 exigeix que es lleven els faroles de la vorera o que es senyalitzen millor i que intenten augmentar la potència d’enllumenat per tal que la funció de les faroles siga efectiva.
Cal destacar que el BLOC-Compromís dóna suport a la instal•lació de faroles fotovoltaiques, ja que aquestes són del tot sostenibles i ajuden a protegir el nostre medi ambient amb l’estalvi energètic que suposen. Crespo afirma: “cal potenciar la col•locació de faroles amb energia renovable però no només pel seu benefici econòmic sinó també, i sobretot, pel benefici mediambiental que generen”.

FOTO-DENÚNCIA
Fa unes setmanes, el regidor de Bloc-Compromís, Josep Crespo, denunciava amb una foto que cap de les faroles ubicades en zona amb molt de trànsit, on es creuen un total de cinc carrers i que acumula trànsit de l’escola i de la residència funcionava correctament i deixava a fosques l’encreuament, generant greus problemes de trànsit i seguretat.