Demanen la memòria d’actuacions anunciades per Costes i el seguiment de les obres i mostren la seua preocupació per com puga afectar aquest projecte en el paisatge i la protecció de l’entorn, especialment en la microreserva de flora. Representants del grup Bloc-Compromís de Dénia han recorregut diversos trams del litoral de les Rotes per comprovar in situ les actuacions realitzades en aquest paratge per part del Servei Provincial de Costes d’Alacant que van anunciar el passat mes de gener, després de què els veïns de la zona els feren arribar la seua preocupació. En la visita s’ha comprovat que encara hi ha molts accessos fets de formigó, molts d’ells deteriorats, que embruten el valor paisatgístic d’aquest paratge. “Estem preocupats per com resoldran els problemes d’accessibilitat, com es millorà l’atractiu de la platja i com protegiran els seus valors mediambientals i paisatgístics”, ha explicat el regidor Josep Crespo.
Així, Bloc-Compromís ha demanat a l’Ajuntament la memòria de les 25 actuacions anunciades per Costes i un seguiment de les obres que s’han realitzat ja. La formació trasllada les preocupacions dels veïns per la falta d’informació i demana la millora de l’accés a les platges i a les cales, però de manera respectuosa amb el medi ambient. “Cal fer l’accés més fàcil per als usuaris però això es pot fer utilitzant un altre tipus de material més acord amb el paisatge”, opina Crespo.
El portaveu de Compromís lamenta, a més a més, la tardança en l’execució d’aquestes actuacions anunciades per Costes, ja que ja ha passat la Setmana Pasqua i l’estiu està ja al caure i el litoral de les Rotes està ple de formigó: “Les intencions eren bones, però s’han quedat només en això, en intencions”.
Per a Bloc-Compromís aquestes cales de roca i grava que tenim a les Rotes són uns paratges d’alt valor paisatgístic i ecològic i que són un focus important d’atracció turística. “Uns accessos integrats en el paisatge donarien a aquesta zona una aparença molt més verge i atrauria encara més turistes, sobretot aquells que valoren la protecció del territori i del medi ambient”, assegura Crespo.
Entre les actuacions anunciades per Costes a l’Ajuntament de Dénia, s’inclou la col•locació de baranes en les escales d’accés a la mar, però a hores d’ara encara no se n’ha posat ni una. Per a Bloc-Compromís les Rotes són una platja molt estimada i per això exigeixen que es respete la seua idiosincràsia i els seus valors paisatgístics i mediambientals, així com el seu caràcter familiar. Així mateix, lamenten la falta d’informació sobre aquest projecte que està realitzant el Servei de Protecció de Costes de la província d’Alacant.

MICRORESERVA
En aquest sentit, Bloc-Compromís també ha mostrat la seua preocupació per la protecció de la microreserva de flora de les Rotes, ja que, en no disposar de la informació suficient del projecte no se sap encara com afectarà el resultat a les espècies protegides del paratge.
Fa uns dies, el col•lectiu va fer palès el seu malestar de la situació en què es troba la microreserva, ja que es troba desprotegida totalment i plena de fem i d’espècies invasores.
Aquesta mateixa setmana el grup de Compromís a les Corts ha demanat informació a la Conselleria de Medi Ambient sobre la inversió i les actuacions que es fan en aquesta microreserva. “És una aberració l’estat en què es troba aquesta zona protegida, les plantes invasores tapen fins i tot els panells informatius, per no parlar d’un gran contenidor que, a més de tapar la vista, entorpeix el correcte desenvolupament d’aquestes plantes autòctones”, explicava el regidor.
De nou, Bloc-Compromís incideix en la importància del manteniment de la zona per al turisme. Aquesta zona és un punt habitual de passeig per a moltes persones de Dénia però també un focus important de turisme. “Si realment atraure un turisme de qualitat, és important que cuidem el nostre patrimoni natural, no hi ha prou amb netejar les platges, Dénia té molt més que això i els turistformigorotes 100413 011es ho saben valorar. Hi ha molts turistes, sobretot els que arriben d’Europa que valoren molt més la conservació del medi ambient que una tros de platja per a tombar-se al sol”, afirmava Crespo.