El passat dissabte, 23 de març, la diputada de compromís a les Corts, Mònica Oltra, va visitar Dénia i la comarca en una jornada de treball que va aprofitar per reunir-se amb les associacions locals. A la reunió van estar presents els representants d’APROSDECO, l’associació de dones Màtria i la Plataforma per la Sanitat Pública. Les tres entitats van tindre l’oportunitat de explicar a la diputada quines eren les seues necessitats i quines les peticions que farien a la Generalitat Valenciana i a l’Ajuntament de Dénia. Mònica Oltra va assegurar que faria arribar totes aquestes proposicions a les Corts Valencianes.
Entre les necessitats d’APROSDECO, destaca la construcció d’una àrea socio-sanitària a Dénia, un espai necessari i imprescindible per a totes les associacions de discapacitats i que és una promesa que fa anys ja va fer l’actual alcaldessa de la ciutat, Ana Kringe. Demanen també l’ampliació del centre Raquel Payà i el pagament dels més de 200.000 euros que la Generalitat Valenciana els déu en forma d’ajudes i subvencions.
D’altra banda, l’associació d’ajuda a les dones Màtria, a banda de demanar d’un local exclusiu per al seu ús, lamenten que haja desaparegut la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament i que, ara per ara, a l’Ajuntament no hi haja ni un sol tècnic que s’hi dedique a aquesta funció. Màtria reclama que s’augmenten els mitjans humans en Artemis ja que amb les retallades s’han reduït molt i les dones són un grup molt castigat, sobretot en època de crisi. La Generalitat també arrossega un deute important amb aquesta associació.
Pel que fa a aquestes demandes, la diputada de Compromís, Mònica Oltra va insistir en que tots aquests temes socials són secundaris per al PP: “ara mateix es troben totalment ofegats pel deute i no tenen temps ni ganes de pensar en la llei de la dependència o en altres qüestions”. Oltra ha assegurat que traslladarà tots aquests temes a les Corts i farà el que estiga en les seues mans per solucionar aquests problemes, dels quals és conscient que s’agreugen amb la crisi econòmica.
La Plataforma per la Sanitat Pública es va queixar del model sanitari que tenim a Dénia i la comarca, Marina Salut, i del temps mitjada d’estada en el servei d’urgències de l’Hospital de Dénia, públic de gestió privada, que és de 5 hores i 23 minuts, molt superior al dels hospitals de gestió pública. Per a Mònica Oltra “aquestes dades demostren que la gestió pública dels hospitals és més eficient que la privada”.