El portaveu de BLOC-Compromís de Dénia, Josep Crespo, ha lamentat que el Pla de Formació i Ocupació, per al qual es va aprovar al plenari de divendres una modificació de crèdit, li lleve diners a la partida de Benestar Social en comptes de traure’ls d’una altra partida, com ara la de protocol o dietes. Aquesta conveni que ha sgnat amb CREMA destinat a ciutadans desocupats amaga, segons Crespo, una retallada en serveis socials.
Així ho va expressar al plenari el regidor Josep Crespo i la resposta del regidor d’Hisenda, Vicente Chelet, va ser que també s’havia signat aquest pla d’ocupació a altres localitats on governava Compromís. A Pedreguer, per exemple, també s’ha posat en marxa aquesta convocatòria, segons ha informat l’alcalde de Compromís, Sergi Ferrús, però s’ha fet amb uns diners que ja estaven pressupostats per a 2013.
Així, Josep Crespo explica que “és una llàstima que a Dénia s’hagen de veure afectades les partides de serveis socials per a crear un pla d’ocupació però que no es toquen les de protocol. A Compromís les coses les fem d’una altra manera i a Pedreguer, per exemple, la partida en serveis socials s’ha vist incrementada en un 90 % de l’any passat a ara, perquè en temps de crisi, hi ha certs col•lectius i associacions que necessiten més ajuda que mai”.
Crespo opina que el PP quan fa aquests tipus de coses no està pensant en què hi ha moltes famílies passant-ho malament. “Estan jugant amb la vida de les persones i amb el benestar social no s’hi juga, el que haurien de fer és eliminar tots aquells sous de la gent que està contractada a dit i eliminar els seus privilegis i destinar eixos diners a les ajudes per a les associacions de caire social”, ha afegit Crespo.