El portaveu de Bloc-Compromís a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, ha comparegut este matí en roda de premsa per explicar algunes xifres que s’han conegut aquesta setmana sobre la gestió de l’equip de govern en l’informe de morositat. Crespo ha criticat que el regidor d’Hisenda, Vicente Chelet, desinforme publicant el remanent de tresoreria perquè aquest no és indicatiu de la situació, ja que només reflecteix un moment concret, i el que importa és el resultat al final del cicle.
L’informe de morositat ha revelat que el deute de l’Ajuntament de Dénia amb els proveïdors és de 7’7 milions d’euros, tot això després d’haver concertat dos crèdits en 2011 i 2012 que deixaven el deute en zero. “El mateix regidor d’Hisenda va dir aleshores que aquests crèdits suposarien un impuls per a l’economia local de 18 milions d’euros i hem pogut comprovar que això no ha sigut així, sinó tot el contrari ja que el que tenim quasi un any després és una pujada de la taxa de desocupació i una menor activitat econòmica”, ha explicat Josep Crespo.
L’edil ha criticat durament la gestió d’aquest equip de govern que provoca aquest desficaci i caos de xifres, sobretot, entre els ingressos i els pagaments, ja que, després d’intentar arreglar-ho amb els crèdits, de nou tenim un gran deute. “No entenc com després de pujar impostos, retallar en serveis socials, educació, sanitat, ajudes a associacions, etc. tenim aquest deute constant”, es pregunta Crespo.
El regidor de BLOC-Compromís ha demanat a l’equip de govern, de PP i CU que reclamen els diners que la Generalitat li déu a Dénia del Pla Confiança o del ARI de les Roques, si més no amb la mateixa rotunditat que CU demana en la seua moció que la Generalitat pressione al ministeri d’Exteriors per a que aquest inste al govern alemany per a que els jubilats del seu país que resideixen a Dénia puguen cobrar la doble pensió. “Jo donaré suport a aquesta moció tot i que m’agradaria veure com Kringe o Font demanen amb la mateixa força a la Generalitat que ens pague els diners que ens deuen. Per a mi aquesta moció és només un brindis al sol”, puntualitza Crespo.

D’altra banda, en el plenari que se celebra hui dijous, Josep Crespo li preguntarà al regidor de Seguretat Ciutadana per l’informe que va prometre sobre com s’aplicarà la nova normativa de l’ampliació de càrrega i descàrrega, ja que fa setmanes que va prometre que estaria.
El regidor preguntarà també per la campanya informativa i senyalització vertical que està pendent sobre el carril-bici i que fa mesos que hauria d’haver començat, almenys des de que estan pintades les línies a la calçada.