El portaveu de Compromís per Dénia, Josep Crespo, i el secretari de Comunicació, Jaume Barber, han presentat este matí en roda de premsa les bases d’una política més participativa i oberta als ciutadans. La nova pàgina web de Compromís, les campanyes de participació per Internet i un prec per canviar els horaris dels plenaris són algunes de les propostes.
Jaume Barber ha donat a conéixer la pàgina web de Compromís per Dénia que ja està en funcionament des de fa uns mesos i amb ella diverses campanyes que es porten endavant des de Compromís. Al web local es pot trobar la secció Participa! a través de la qual el ciutadà pot fer arribar qualsevol dubte i que Compromís respondrà o podrà fer arribar a l’Ajuntament. “El que pretenem és fomentar la política des de la base i de contacte amb la ciutadania, volem demostrar que Compromís fa una política diferent a la resta de partits”, ha explicat Barber.
En la mateixa línia, ha donat a conéixer les campanyes Volem Saber  i Desenxufa’ls , dos ferramentes que ha posat en marxa Compromís com a eines de transparència i informació, per tal d’estretir la distància que hi ha entre l’administració i la ciutadania.
Per la seua banda, el portaveu de Compromís i regidor a l’Ajuntament, Josep Crespo ha anunciat que en el plenari ordinari que se celebrarà demà dijous farà un prec a l’alcaldessa per demanar-li que es canvie l’horari dels plenaris a hores més accessibles per a tots els ciutadans. A més a més, demanarà que es s’enregistren en vídeo i es pengen a la pàgina web de l’Ajuntament, o almenys que es penge l’àudio del mateix.
“No és la primera vegada que demanem això, i segurament tampoc serà l’última, però seguirem insistint per tal que aquest equip de govern òbriga un poc més la seua gestió a la ciutadania, ja que d’aquesta manera es permeten no contestar a la majoria de preguntes que els fan els regidors i també eviten que el públic puga fer-ne alguna”, ha expressat Crespo.
Actualment els plenaris es realitzen a les 14 hores, un horari totalment intempestiu per a la majoria dels ciutadans.