El portaveu de BLOC-Compromís de Dénia, Josep Crespo, ha votat en contra dels pressupostos municipals de 2013 que el ple de l’Ajuntament ha aprovat de manera definitiva en el ple extraordinari celebrat hui divendres. Josep Crespo ha criticat els document aprovat perquè no són uns pressupostos socials, ni austers, ni reals. El regidor no entén que l’equip de govern diga que són uns pressupostos austers si no retallen en sous dels regidors, ni protocol ni en càrrecs de confiança.
Els únics que hem donat exemple en aquest sentit som BLOC i PSD que han vist reduïda la jornada a la meitat dels seus secretaris de grup. Els polítics hem de ser exemplar ja que els ciutadans ens han triat per a que millorem la seua qualitat de vida, i ara més que mai,” ha explicat el regidor. I recorda que el primer que va fer l’equip de govern va ser pujar el sou dels seus regidors al començament de la legislatura.
L’edil del BLOC-Compromís lamenta que l’equip de govern haja triat el camí més fàcil per a obtindre ingressos, que és el de pujar impostos i taxes, en compte de buscar noves fonts d’ingressos renegociant els contractes d’arreplega de fem de neteja de platges o amb el Port. Crespo ha explicat que aquest govern no ha retallat on calia retallar i tampoc ha buscat fonts d’ingressos alternatives, “s’equivoquen ofegant els ciutadans amb més impostos i taxes. Si pugen els impostos ho paga tota la ciutadania, en canvi si es pujaren altres taxes que el ciutadà paga voluntàriament, no caldria pujar l’IBI”.
Crespo ha proposat cobrar un cànon per l’explotació del Port a la Generalitat Valenciana, ja que tot i que està ubicat a Dénia, la ciutat no en rep cap beneficis. “A més a més, caldria renegociar els préstecs amb els bancs, els contractes de neteja de platges o d’arreplega de fem”, assegura Crespo.
El regidor acusa a l’equip de govern de retallar en serveis socials, tot i que ho neguen, i assegura que per aquest camí mai no aniria Compromís ja que això és mirar pels seus interessos particulars, responent a criteris ideològics però sense mirar a les persones. “Nosaltres volem una sanitat i una educació pública i uns serveis socials de qualitat, per a això caldrà buscar fonts d’ingressos que no ofeguen els ciutadans i buscar solucions complicades, i no tirar pel camí fàcil”, explica Crespo.
Josep Crespo ha criticat que els polítics de l’equip de govern no prediquen amb l’exemple i que no hagen reduït ni un cèntim el seu sou, ací és on s’hauria de demostrar l’austeritat i no retallant en altres partides. Els pressupostos tampoc són socials, segons Crespo, perquè augmenten els tributs, encara que ho facen de manera amagada darrere de la baixada de l’IBI. La realitat o no de la previsió, es comprovarà, segons el regidor nacionalista, quan finalitze l’any i es comprove que està tot correcte
El regidor, Josep Crespo, lamenta que per al pròxim any no es destine ni un euro al departament de normalització lingüística, ja que segons l’esborrany de què actualment disposa l’oposició, els 15.000 que en anys anteriors es destinava a campanyes de promoció del valencià s’han quedat reduïts a zero. “Ací es demostra la poca sensibilitat i el menyspreu d’aquest equip de govern per la llengua que parla gran part de la ciutadania”, explica Crespo. La proposta del Bloc-Compromís és que es reduïsca almenys un 10% dels 150.000 euros que es preveuen per a dietes del gabinet d’alcaldia i regidors del govern i es mantinga el pressupost de Normalització Lingüística.