El regidor del Bloc-Compromís per Dénia, Josep Crespo, està a l’espera de que la regidora d’urbanisme, Pepa Font, corregisca les errades del marc transitori aprovat en gener per a desblocar les llicències del sòl urbà i urbanitzat abans de l’aprovació definitiva del Pla General. Crespo va votar a favor d’aquest document amb la promesa de Font de que corregiria les errades existents. El document deixava urbanitzables el terreny de la finca de la Baronesa i el Cementeri dels Anglesos, quan en realitat són sòl protegit.
El grup Bloc-Compromís ha demanat aquesta mateixa setmana aquest document per registre d’entrada per comprovar si l’edil d’urbanisme ha complert la seua promesa de corregir-ho abans d’enviar-ho a València. El grup parlamentari a les Corts també ha fet el mateix per comprovar que a Conselleria s’han rebut les correccions.

PRESSUPOSTOS
D’altra banda, Josep Crespo ha anunciat que votarà en contra dels pressupostos que l’equip de govern presentarà demà en plenari extraordinari. Crespo ha criticat els pressupostos generals per a 2013 que ha presentat l’equip de govern de Dénia perquè en cap cas són austers, ja que no retallen en sous, ni protocol ni en càrrecs de confiança.

Crespo ha explicat que aquest govern no ha retallat on calia retallar i tampoc ha buscat fonts d’ingressos alternatives, “s’equivoquen ofegant els ciutadans amb més impostos i taxes. Si pugen els impostos ho paga tota la ciutadania, en canvi si es pujaren altres taxes que el ciutadà paga voluntàriament, no caldria pujar l’IBI”.
El regidor critica que els polítics de l’equip de govern no prediquen amb l’exemple i que no hagen reduït ni un cèntim el seu sou, ací és on s’hauria de demostrar l’austeritat i no retallant en altres partides. Els pressupostos tampoc són socials, segons Crespo, perquè augmenten els tributs, encara que ho facen de manera amagada darrere de la baixada de l’IBI. La realitat o no de la previsió, es comprovarà, segons el regidor nacionalista, quan finalitze l’any i es comprove que està tot correcte.“L’equip de govern necessita millorar i almenys per una qüestió de dignitat, haurien de baixar-se els sous i no quedar-se al marge de la realitat”, critica Crespo.
El regidor acusa a l’equip de govern de retallar en serveis socials, tot i que ho neguen, i assegura que per aquest camí mai no aniria Compromís ja que això és mirar pels seus interessos particulars, responent a criteris ideològics però sense mirar a les persones. “