El grup Bloc-Compromís de Dénia ha presentat una moció per exigir a l’Ajuntament de Dénia inspeccions en els centres educatius del municipi. Els fets ocorregut el passat dijous dia 10 de gener al col•legi de primària La Hispanidad de Santa Pola, s’han de sumar als fets que en tan sols 3 mesos, han hagut 3 casos similars al de Santa Pola, com ara el cas del CEIP Carlos Sarthou de Vila-real, l’IES Lluís Vives de València i l’IES Rei Jaume I d’Alzira.

En la moció, el grup Compromís denuncia que la Conselleria la Conselleria d’Educació no té tècnics propis de prevenció de riscos que puguen avaluar l’estat dels centres educatius. Així les coses, des del 2012, els 20 tècnics del servei de prevenció de riscos de la conselleria d’educació, passen a ser de l’INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball). Abans que això passara, els inspectors van fer més de 200 documents acreditant deficiències en els centres educatius valencians i van instar a l’administració a prendre mesures. A hores d’ara, es desconeix quins són els centres que presenten aquestos problemes així com la seua magnitud.

Per a aquesta raó, el regidor del Bloc-Compromís per Dénia, Josep Crespo, adverteix que “les retallades en educació fan perillar la seguretat en els centres educatius”.
Des del Grup Parlamentari Compromís s’ha demanat la compareixença de la Consellera per a que explique els fets, així com l’estat en el que es troben els nostres centres educatius i s’han demanat els informes dels inspectors que acrediten deficiències en més de 200 centres, per tal de saber on s’han detectat els problemes.