Membres de BLOC-Compromís de Dénia encapçalats pel regidor Josep Crespo han comparegut en roda de premsa per explicar les seues propostes per a uns pressupostos més austers, més reals i més socials. En resum, l’opció que presenten defensa els interessos de les persones i mai no rebaixaria el pressupost de serveis socials, sanitat o educació. Crespo ha remarcat que caldria renegociar els contractes d’arreplega de fem de neteja de platges o amb el Port. Les crítiques a l’equip de govern han vingut per aquesta banda, ja que al seu parer, PP i CU han triat el camí fàcil i han optat per pujar els impostos i les taxes com a única font d’ingrés, sense buscar nous ingressos.
Josep Crespo ha criticat els pressupostos generals per a 2013 que ha presentat l’equip de govern de Dénia perquè en cap cas són austers, ja que no retallen en sous, ni protocol ni en càrrecs de confiança. “Els únics que hem donat exemple en aquest sentit som BLOC i PSD que han vist reduïda la jornada a la meitat dels seus secretaris de grup. Els polítics hem de ser exemplar ja que els ciutadans ens han triat per a que millorem la seua qualitat de vida, i ara més que mai,” ha explicat el regidor.
Crespo ha explicat que aquest govern no ha retallat on calia retallar i tampoc ha buscat fonts d’ingressos alternatives, “s’equivoquen ofegant els ciutadans amb més impostos i taxes. Si pugen els impostos ho paga tota la ciutadania, en canvi si es pujaren altres taxes que el ciutadà paga voluntàriament, no caldria pujar l’IBI”.
Crespo ha proposat cobrar un cànon per l’explotació del Port a la Generalitat Valenciana, ja que tot i que està ubicat a Dénia, la ciutat no en rep cap beneficis. “A més a més, caldria renegociar els préstecs amb els bancs, els contractes de neteja de platges o d’arreplega de fem”, assegura Crespo.
El regidor acusa a l’equip de govern de retallar en serveis socials, tot i que ho neguen, i assegura que per aquest camí mai no aniria Compromís ja que això és mirar pels seus interessos particulars, responent a criteris ideològics però sense mirar a les persones. “Nosaltres volem una sanitat i una educació pública i uns serveis socials de qualitat, per a això caldrà buscar fonts d’ingressos que no ofeguen els ciutadans i buscar solucions complicades, i no tirar pel camí fàcil”, explica Crespo.
Rafa Carrió, membre de l’executiva local de Bloc-Compromís, ha remarcat que els pressupostos de Dénia són una conseqüència directa dels pressupostos generals de l’estat que són un “austericidi” i que fan que la ciutadania pague un deute a la banca, que realment no li pertoca.
Pere Escortell, membre de l’executiva local de BLOC-Compromís, ha proposat també utilitzar locals que ja pertanyen a l’Ajuntament per ubicar l’oficina de turisme i no pagar lloguers astronòmics a tercers, com està passant ara, o pagar un cànon al port per l’habilitació de la llotja.