El portaveu del grup municipal Bloc-Compromís de Dénia, Josep Crespo, insta a l’alcaldessa a què, igual que demana a la Conselleria que posen una rampa per als amarratges al club Nàutic, caldria reclamar també que el port de Dénia deixara una part dels seus beneficis a la ciutat.
El regidor es lamenta de que el primer port a nivell de facturació dels que gestiona la Generalitat no deixe cap benefici a Dénia. “Caldria que l’equip de govern reclamara un cànon anual per acollir aquesta infraestructura; la Generalitat Valenciana fa bon negoci i Dénia només rep els inconvenients, per tant, caldria compensar els problemes, com ara el trànsit i el soroll quan baixen els camions de Balears a l’Avinguda Miguel Hernàndez o els embussos de trànsit quan baixen els passatgers del ferri”, explica Crespo.
El portaveu i regidor del BLOC a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, critica l’estat de la zona portuària de Dénia i l’ús que se’n fa de la mateixa, que respon a que l’únic interés de Ports per la nostra ciutat es traure’n diners i a la permissibilitat del PP local (seguint els passos del PP valencià) en deixar fer lliurement sense tenir en compte la imatge que això dóna de cara al turisme, sense tenir en compte els criteris mediambientals i sense donar servei als ciutadans de Dénia, que des de fa anys esperen la finalització de les obres de la nova estació marítima. Per tot això, el BLOC-Compromís exigeix que part dels beneficis que se n’extrauen de la zona portuària vagen a parar a les arques municipals. Per al Crespo, l’austeritat no consisteix només retallar en despeses sinó que consisteix també a generar ingressos. Per aquesta raó, proposa aquesta mesura de recaptar part dels beneficis de l’explotació del Port com a mesura contra la crisi.
El portaveu del BLOC –Compromís proposa a més a més que, de la mateixa manera que l’equip de govern obté ingressos per la licitació de l’explotació amb la pedrera de Gata, que s’obtinguen beneficis de la gestió que fa Conselleria del Port de Dénia.
Des del grup municipal s’ha concertat ja una reunió amb representants de l’autoritat portuària per tractar aquestes qüestions. A més a més, el grup parlamentari Compromís traslladarà aquesta proposta a les Corts.