El BLOC-Compromís de Dénia ha presentat en roda de premsa una sèrie de mesures per activar l’economia local. Josep Crespo ha proposat que la solució a la crisi empresarial de Dénia passa per ajudar les empreses del polígon Juyarco i donar resposta a les demandes històriques que els empresaris demanen. El regidor nacionalista ha exposat que la política de Bloc-Compromís s’allunya molt de la del PP, que tant en l’àmbit autonòmic i estatal com local pretén aplica una política d’ofegar els ciutadans. El camí que proposa Crespo és activar l’economia, creant més empreses i creant més llocs de treball.

A l’espera de la presentació dels pressupostos generals de 2013 i del Pla General, que hauria d’estar a final d’any, el BLOC-Compromís fan les seues propostes, “per si de cas ens volen escoltar”, assenyala Crespo.

Josep Crespo ha mostrat la seua preocupació per les empreses ubicades al polígon de Juyarco després de mantindre diverses entrevistes amb els afectats, ja que la seua situació actual és molt millorable i no és gens atractiva, si la comparem amb altres polígons de la comarca. “La majoria d’empreses han optat per anar-se’n a un altre lloc, per no comptar les que ni tan sols s’han instal·lat perquè no és un espai competitiu”, assegura Crespo.

Per al regidor, caldria, abans que res fer cas a les demandes històriques d’aquestes empreses, com ara la urbanització dels terrenys, el clavegueram, les voreres, i també posar el nom als carrers.

Per millorar aquesta situació també cal diversificar l’economia, potenciar les xicotetes i mitjanes empreses i crear llocs de treball. I aquesta, segons Josep Crespo, “és una tasca que li correspon als polítics, a tots nosaltres, de tots els partits. I ara, amb la presentació del Pla General i dels Pressupostos, és l’hora de prendre decisions. No es tracta només de pintar sòl industrial en un mapa sinó de buscar solucions”.

Crespo planteja també que s’hauria d’oferir sòl municipal per crerar noves empreses, oferir avantatges per tal que les empreses s’instal·len a Dénia. “El camí per eixir de la crisi no és retallar ni fer que els ciutadans ho paguen tot, sinó que cal estalviar i invertir”.