Segons les dades de CCOO, la desocupació continua creixent a la comarca en el mes de novembre, on ha crescut en 401 el nombre d’aturats i deixant una xifra de 16.857 persones sense treball. En concret, a Dénia hi ha 127 persones més que han augmentat aquesta xifra a 5.232 aturats en l’últim mes de novembre.

El regidor BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Dénia, Josep Crespo, valora de manera negativa aquestes xifres i lamenta que el govern local no treballe en la creació de mesures per activar l’economia local i per a crear llocs de treball que milloren aquestes xifres. Tal i com ja ha plantejat en anteriors ocasions, Crespo proposa ajudar les empreses del polígon Juyarco i donar resposta a les demandes històriques que els empresaris demanen. D’aquesta manera aquest sòl industrial atrauria més empreses i consegüentment, es crearien més llocs de treball. Així mateix, el regidor recorda que el l’equip de govern es va comprometre a convocar l’Agenda Local 21 per tal de posar damunt la taula què es fa amb els diners promesos de la Nau.
Entre altres mesures que es proposen el BLOC-Compromís de Dénia afirma que les dades de l’atur no serien tan alarmants si ja es disposara dels diners que el Consell li déu a Dénia pel projecte de la Nau i que, com ja es va anunciar, es destinaran a altres efectes. Així doncs, Josep Crespo planteja que aquests diners serien claus per donar les ajudes que necessiten les empreses dels polígons i per tant, reactivar l’economia. “El que es tracta és d’ajudar als ciutadans i a les empreses per a fer-los el camí més fàcil per eixir de la crisi i no la política d’ofegar els ciutadans que aplica tant el govern local de Dénia, com l’autonòmic i estatal”.

Josep Crespo ha mostrat en diverses ocasions la seua preocupació per les empreses ubicades al polígon de ja que la seua situació actual és molt millorable i no és gens atractiva, si la comparem amb altres polígons de la comarca. “La majoria d’empreses han optat per anar-se’n a un altre lloc, per no comptar les que ni tan sols s’han instal•lat perquè no és un espai competitiu”, assegura Crespo.
Per al regidor, caldria, abans que res fer cas a les demandes històriques d’aquestes empreses, com ara la urbanització dels terrenys, el clavegueram, les voreres, i també posar el nom als carrers.
Per millorar aquesta situació també cal diversificar l’economia, potenciar les xicotetes i mitjanes empreses i crear llocs de treball. I aquesta, segons Josep Crespo, “és una tasca que li correspon als polítics, a tots nosaltres, de tots els partits. I ara, amb la presentació del Pla General i dels Pressupostos, és l’hora de prendre decisions. No es tracta només de pintar sòl industrial en un mapa sinó de buscar solucions”.
Crespo planteja també que s’hauria d’oferir sòl municipal per crerar noves empreses, oferir avantatges per tal que les empreses s’instal•len a Dénia. “El camí per eixir de la crisi no és retallar ni fer que els ciutadans ho paguen tot, sinó que cal estalviar i invertir”.